Fransa’da seçim öncesi saldırı planlayan iki kişi gözaltında

Fransa’da gözaltına alınan iki kişinin Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde terörist saldırı düzenlemeyi planladığı iddia edildi.

Marsilya’da bu sabah DGSI ve Raid birimlerine bağlı polislerce yapılan operasyonlarda 23 ve 29 yaşlarındaki iki kişinin gözaltına alındığı bilgisi paylaşıldı. İçişleri Bakanı Matthias Fekl, Fransa vatandaşı olan iki kişinin seçimden hemen önce saldırıya hazırlandıklarını duyurdu.

Fekl, daha önce radikalleştikleri bilinen bu kişilerin bir seçim mitingi veya seçim bürosuna saldırı planladıkları ve bunun üzerine cumhurbaşkanlığı adaylarının da uyarıldığını kaydetti.

Saldırı planlarına ilişkin siyasetçilerin geçtiğimiz hafta uyarıldığı ve şüphelilerin fotoğraflarının bu vesileyle adaylara gönderildiği bildirildi. Le Parisien gazetesi de, yakalanan kişilerin hedefinde cumhurbaşkanlığı seçimlerinin bir adayının olduğunu savundu.

Saldırı planlarına ilişkin soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

Fransa’da hafta sonunda yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerinde oy kullanılacak 67 bin seçim lokali için 50 bini aşkın polis ve jandarmanın görevlendirildiği duyurulmuştu.