Fransa'da saldırı hazırlığındayken yakalananlar DAİŞ üyesi

Fransa’da Pazar günü yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesinde terörist saldırı düzenlemeyi planladığı iddia edilen iki kişinin DAİŞ bağlantılı oldukları ve çok sayıda patlayıcı maddenin de ele geçirildiği bildirildi.

Ülkenin ikinci büyük kenti Marsilya’da dün sabah DGSI ve Raid birimlerine bağlı polislerce yapılan operasyonlarda 23 ve 29 yaşlarındaki iki kişinin gözaltına alındığı duyurulmuştu. Yakalananların Pazar günü yapılacak seçimler öncesinde cumhurbaşkanlığı adaylarına veya seçim bürolarına yönelik saldırı planladıkları ortaya çıkarılmıştı.

Fransa vatandaşı olan iki çeteye ilişkin soruşturmayı yürüten Paris Savcısı,  bu kişilerle birlikte 3 kilo patlayıcı madde, çok sayıda silah, bomba ve merminin ele geçirildiği bilgisini verdi. Savcı, saldırı şüphelilerinin evlerinde DAİŞ çetelerine ait flamaların da bulunduğunu söyledi.

Clément B. ve Mahiedine M. Adındaki iki çetenin ‘oldukça şiddetli bir saldırıya’ hazırlandıklarını söyleyen savcı François Molins, Fransa topraklarında yapılması planlanan saldırının tam yerinin henüz belirlenemediğini kaydetti.

Fransa’da 2015 yılından bu yana DAİŞ ve El Kaide bağlantılı çetelerin düzenlediği terörist saldırılarda 238 kişi yaşamını yitirdi.

Çetelerin hedefinde olduğu bilinen Fransa’da Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ilk turu yapılacak.