Fransa’da grip salgını: 3 haftada binin üzerinde ölü

Birçok Avrupa ülkesinde etkili olan grip salgını nedeniyle sadece Fransa’da binin üzerinde kişinin hayatını kaybettiği duyuruldu.

Fransa Kamu Sağlığı Ajansı (SpFrance)’nin haftalık bülteninde yayınlanan bilgilere göre, halen devam eden grip salgınında 1-21 Ocak arasında en az bin 100 kişi hayatını kaybetti. Bültene göre sonraki 2 haftada ise on binlerce kişi grip nedeniyle hastanelerin acil servislerine başvurdu.

Bültende, A (H1N1) ve A (H3N2) virüslerinin etkin olduğu grip salgınının özellikle 75 yaş üstü bireyler ile 5 yaş altı çocuklarda ağır etki gösterdiği belirtildi.

SfFrance verilerine göre, geçtiğimiz hafta hastanelere yatırılan hastalar arasında grip veya gribal sendromların payı binde 30 olurken, bir önceki hafta bu oran binde 18 idi.

Ajansın bülteninde dikkat çekilen bir diğer nokta ise, bu yıl kullanımda olan grip aşısının A (H1N1) virüsünü önleme oranının yüzde 59’da kaldığı.

Grip aşısının A (H3N2) virüsünde ise sadece yüzde 19 oranında etkili olabildiğine dikkat çekildi.

Avrupa’nın en büyük ülkesi Almanya’da ise influenza türü gribin son haftalarda onlarca kişinin yaşamına mal olduğu da öğrenildi.