Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde isyan ve yangın çıktı

Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde isyandan dolayı yangın çıktığı belirtiliyor.

Koronavirüs (Covid-19) nedeniyle ceza infaz düzenlemesine ilişkin taslak hazırlayan hükümet, siyasi nedenlerle tutuklananları kapsam dışında bırakması tartışmaları sürerken, Batman M Tipi Kapalı Cezaevi’nde yangın çıktı.

Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde cezaevine çok sayıda ambulans ve itfaiyenin sevk edildiği görülüyor.

Tutsakların yangın çıkardığı belirtilerek, paylaşılan görüntülerde cezaevinde isyan sesleri ve dumanlar yükseldiği görülüyor.

Cezaevi önüne gelen çok sayıda ailenin endişeli bekleyişi sürerken, bölgeye giden avukatların ise girişlerine izin verilmiyor.

Kayyım atanan ve görevinden uzaklaştırılan Batman Belediyesi Eş başkanı Mehmet Demir twitter hesabından yaptığı paylaşım ile “Batman cezaevinde yangın... Çıkartılması planlanan ve siyasi tutsakların kapsam dışı bırakılması düşünülen tasarıyı protesto eden tutukluların kaldığı cezaevinde yangın. Avukatların içeri girmesine izin verilmiyor. Büyük bir tedirginlikle cezaevi önünde bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

İnsan Hakları Derneği Batman Şubesi yaptığı yazılı açıklama ile cezaevi önünde çok sayıda kişinin toplandığını ve resmi açıklamanın derhal yapılması gerektiğini belirtirken, Batman Barosu ise konunun takipçisi olduklarını ve adli mahkumların olduğu kısımlarda yangının çıktığını belirtti. Başsavcılıktan edinilen bilgiye göre ise adli tutuklular bulunduğu kısımlarda yangının çıktığını belirttiği öğrenildi.