Amerikalı generale göre Rusya ve Ukrayna yüzbinlerce kayıp verdi

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Ukrayna savaşında Rusya’nın 100 bini aşkın ölü ve yaralısı olduğunu, Ukrayna ordusunda da kayıpların muhtemelen aynı düzeyde olduğunu belirtti.

New York’ta düzenlenen Economic Club’da konuşan Amerikalı general Mark Milley, “100 bini aşkın Rus askeri öldü ya da yaralandı” dedi.

Milley Ukrayna cephesinde de “muhtemelen durumun aynı” olduğunu ifade etti.

Bu verileri bağımsız kaynaklarca doğrulamak mümkün görünmüyor. Ancak ilk kez Washington bu kadar net bilgi veriyor.

Savaşa son vermek için müzakere umudunu dile getiren Amerikalı askeri yetkili, askeri zaferin belki de ne Rusya ne de Ukrayna için mümkün olmadığını belirtti.

General Milley, "Askeri zaferin, kelimenin tam anlamıyla askeri yollarla elde edilemeyeceğinin karşılıklı olarak kabul edilmesi gerekir ve bu nedenle başka yollara bakılmalıdır" dedi.  General, “müzakere için bir fırsat penceresinin var olduğunu” söyledi.

Bu açıklama Rusya’nın Ukrayna’nın güneyindeki Herson kentinden birliklerini çekme talimatından sonra geldi. Herson’daki çekilme, Rusya için ağır bir darbe olarak değerlendirildi. Ancak Ukrayna, duruma ihtiyatlı yaklaşarak, Rusya’nın savaşmadan bu stratejik kentten çekilmesinin düşük bir ihtimal olduğuna işaret etti. ABD Başkanı Joe Biden’a göre ise Rusya’nın çekilmesi savaş alanında yaşadığı “gerçek sorunların” kanıtı.