Almanya’nın tek siyah vekiline ölüm tehdidi

Almanya’nın tek siyah milletvekili Karamba Diaby, mail yoluyla ölümle tehdit edildi. Bir kaç gün önce de bürosunun penceresine üç kurşun deliği tespit edilmişti.

Senegal kökenli Karamba Diaby, ölüm tehdidi aldı. Tehdidin mail yoluyla yapıldığı bildirildi. Polis olayı ciddiye aldıklarını bildirerek, soruşturma başlattı.

Halle bölgesinde Sosyal Demokrat Parti milletvekili olan Diaby’nin bürosunda da geçen hafta kurşun izleri tespit edilmişti.

Yerel medyaya göre 58 yaşındaki parlamentere gönderilen mailde “Darbe Müzisyenleri Orkestrası” imzası kullanılırken, mail “Heil Hitler” denilerek sonlandırılmış.

Mailde özellikle Haziran 2019’da göçmen yanlısı muhafazakar seçilmiş Walter Lübcke’nin öldürülmesine gönderme yapıldığı belirtiliyor. Lübcke, Kassel’de evinde öldürülmüştü. Cinayetin temel şüphelisi, Neonazi bir hareketin üyesi.

Almanya’da son zamanlarda ölüm tehditleri, fiziki veya sözlü saldırıların artması, endişeleri de arttırdı. Polis geçen yıl, farklı cephelerden seçilmişlere karşı siyasi motivasyonlu bin 241 suç tespit etmişti. Bu nefret tırmanışı, temel tüm siyasi çevreleri etkiliyor. Bavyeralı bir muhafazakar seçilmişin bürosunun vitrinine gamalı haç bırakılmış, radikal soldan bir sorumlu aşırı sağcıların hazırladığı “düşman listesine” alınmış, sosyal demokrat bir belediye başkanı ailesine karşı tekrarlanan tehditlerden sonra silah ruhsatı almaya kalkıştığını doğrulamış, çevreci veya muhafazakar yetkililer de ölüm tehditleri almıştı.