Alba Ventura: Erdoğan merhamet ve hakikatten yoksun!

Fransız RTL radyosu gazetecilerinden Alba Ventura, editör yazısında Erdoğan’ın depreme rağmen seçim kampanyası yürütmesinin “yakışıksız” olduğunu belirterek, açıklamaları için “Merhametten yoksun, hakikatten yoksun” dedi.

Ventura, RTL radyosunun internet sitesinin editör yazısında 1999 İzmit depremini hatırlatarak, o dönem Erdoğan’ın iktidara yönelik eleştirilerine işaret ederek, “Uzmanlar o dönem, 2030 yılına kadar büyük bir deprem olacağı konusunda uyarmıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 20 yılda ne yaptı?” diye sordu.

Mereş depremi ardından Erdoğan’ın böyle bir felakete hazırlanmanın imkansız olduğunu söyleme “cürretinde” bulunduğunu belirten Alba Ventura, “Merhametten yoksundur ve hakikatten yoksundur. En yakışıksız olanı, Türkiye cumhurbaşkanının bu trajediye rağmen kampanya yürütmeye devam etmesidir” diye yazdı.

Ventura, Erdoğan için “Yardımların yavaşlığına, aceleyle yaptırdığı binaların durumuna yönelik eleştirilere katlanamıyor. Misilleme olarak Twitter’i kapattı ve gözünden kaçan doğal afet yerine olağanüstü hal ilan etti” diye ekledi.

Ventura şöyle noktaladı: “(Erdoğan) Trajediden önce zayıflamıştı, anketlerde çok şey kaybetmişti ama muhalefet oldukça dağınık olduğu için hala favori. Artık her şey deprem sonrasını nasıl yöneteceğine bağlı. Kesin olan şu ki, bu felaket ağır basacak, dörtnala enflasyon ve 2014'ten bu yana otoriter sürüklenme yaşayan ülkenin ekonomik durumuna eklenecek.”