ABD’de ‘terörist’ saldırı: 3 kişi yaşamını yitirdi

ABD’nin Kaliforniya eyaletinde sokak ortasında rastgele ateş eden bir kişinin en az üç kişiyi katlettiği duyurulurken, yakalanan failin tekbir getirdiği iddia edildi.  

Kaliforniya’ya bağlı Fresno kentinde yerel saatle 10.45’de gerçekleşen olayda, silahlı bir kişinin sokakta rastgele ateş açtığı bildirildi. Fresno Polis Şefi Jerry Dyer, Kori Ali Muhammad adlı saldırganın çevreden geçenlere 16 el ateş ettiğini söyledi.

Saldırganın polisin gelmesiyle yere atılarak teslim olduğunu kaydeden Dyer, “Saldırgan kişi bir polisi görünce derhal yere yattı ve yakalandı. Bu kişi götürüldüğünde ise ‘Allah-u Ekber’ diye bağırdı” dedi.

Saldırıya ilişkin düzenlenen basın konferansında konuşan Jerry Dyer, saldırganın ifadesinde ‘Beyazları sevmediğini’ söylediğini ve bu kişinin sosyal medya paylaşımlarında da benzeri ifadelerin olduğunu belirtti.

Kori Ali Muhammad adlı saldırganın geçtiğimiz hafta bir moteldeki güvenlik görevlisinin öldürülmesinden bu yana polis tarafından arandığı da verilen bilgiler arasında.

CBS televizyonu, üç kişinin yaşamını yitirdiği katliamın yetkililer tarafından ‘iç terörizm’ kapsamında ele alındığını duyurdu.