Şam’daki İsrail saldırısında ölü sayısı 12’ye çıktı

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) İsrail’in Şam’da düzenlediği saldırıya ilişkin verdiği yeni bilançoda aralarında İran Devrim Muhafızları'nın beş danışmanının da bulunduğu 12 kişinin öldüğünü bildirdi.

İsrail hava saldırısı 20 Ocak Cumartesi günü Şam’ın batı mahallesi Mazze'de gerçekleşti.

SOHR, "İran yanlısı yetkililerin toplantısının" yapıldığı dört katlı bir binanın hedef alınarak yıkıldığını belirtti.

İran Devrim Muhafızlarına göre, "savaş uçakları"nın kullanıldığı saldırıda “5 askeri danışman” ile “Suriye güçlerinin üyeleri” öldürüldü.

ÖLENLER ARASINDA KUDÜS GÜCÜ'NÜN SURİYE İSTİHBARAT ŞEFİ DE VAR

İran medyası kurbanlardan birinin İran'ın dış operasyonlarından sorumlu elit birimi Kudüs Gücü'nün Suriye'deki istihbarat şefi General Sadık Omidzade olduğunu yazdı. Bu bilgi henüz resmi olarak doğrulanmadı.

İran saldırıdan İsrail'i sorumlu tuttu ve ölenlerin intikamını alacaklarını belirtti.

OSDH'ye göre, enkazdan iki cesedin çıkarılmasının ardından ölü sayısı 10'dan 12'ye yükseldi. Açıklamada 5 İranlı danışman ve 4’ü Suriyeli, ikisi Lübnanlı ve biri Iraklı olmak üzere yedi İran yanlısı savaşçının öldüğü bildirildi.

Geçtiğimiz haftalarda İsrail, Suriye'de üst düzey bir İranlı yetkiliyi ve Lübnan'da Hamas'ın iki numaralı ismini öldürmüştü.

Suriye'de savaşın başladığı 2011 yılından bu yana İsrail, Şam hükümetinin müttefiki olan Lübnan Hizbullah'ı da dâhil olmak üzere İran yanlısı güçleri ve Suriye ordusuna yönelik yüzlerce saldırı düzenledi.

Suriye'deki operasyonlarının sorumluluğunu nadiren üstlenen İsrail, İran'ın Suriye'deki varlığını genişletmesine izin vermeyeceğini savunuyor.