İsveç’te bomba paniği

İsveç’in Malmö kentinde bir kişinin üzerinde patlayıcı olduğunu söyleyerek patlatma tehdidinde bulunduğu iddia edildi. Polis, sözkonusu kişiyi etkisiz hale getirdi.

Yetkililer ve görgü tanıklarına göre, Malmö tren garında bir kişi üzerinde patlayıcı olduğunu söyleyerek patlatma tehdidinde bulundu.

Polis yerel saatle 10.00 civarında müdahalede bulunurken, sözkonusu kişinin silah kullanılarak etkisiz hale getirildiği bildirildi. Olay yerinde bir çantanın da imha edildiği ifade edildi.

İsveç medyasının görgü tanıklarına dayandırdığı haberlerine göre, kimliği belirtilmeyen kişi üzerinde bomba olduğunu söyledi. Polis, ne bu bilgiyi ne de çantanın imha edildiği bilgisini doğrulamadı. Buna karşın, olay yerine bir bomba imha ekibinin gönderildiği bilgisi verildi.

Görgü tanıkları ise bir patlama duyduklarını belirtti. Yerel Sydsvenskan gazetesine konuşan bir polis sözcüsü “Alanda hiçbir tehlikeli madde bulunmadı” dedi.

44 yaşında ve Malmö’de ikamet ettiği belirtilen kişi ise yaralı olarak hastaneye kaldırıldı. Şahsın, daha sonra ifadesinin alınması bekleniyor. Polis, Malmö bölgesindeki kamusal alanlarda devriyeleri arttıracaklarını bildirdi.