İsrail-Hamas savaşı 61. gününde: Yüzlerce nokta bombalandı

İsrail ordusu Gazze Şeridi’nde yaklaşık 250 “hedefi” bombaladıklarını ve bir tünelde Hamas’ın 5 komutanını öldürdüklerini açıkladı. İsrail Gazze’deki askeri kaybı da 83’e yükseldi.

7 Ekim’de başlayan İsrail-Hamas savaşı 61’inci gününde devam ediyor. Gazze yoğun bombardıman altında ve bu bombardımanlarda binlerce kişi öldürüldü.

250 SALDIRI

İsrail ordusu çarşamba günü yaptığı açıklamada, "Hava kuvvetleri Gazze Şeridi'nde yaklaşık 250 hedefe saldırırken, savaş uçakları silahları, yeraltı kuyularını, patlayıcı yüklerini ve diğer terörist altyapıyı bulmaya ve imha etmeye devam ediyor" dedi. Savaşın başından bu yana binlerce nokta bombalandı ve Gazze bir harabeye döndü.

5 HAMAS KOMUTANI ÖLDÜRÜLDÜ İDDİASI

Salı günü yapılan açıklamada ise Gazze Şeridi'ndeki Endonezya hastanesi yakınlarında gerçekleştirilen bir saldırıda en az 5 Hamas komutanının öldürüldüğü iddia edildi.

İsrail ordusuna göre ölenler arasında "Kuzey Gazze tugayının komutanı Ahmed Andur, tugayın komutan yardımcısı Vaal Rajab ve tugayın yardım taburunun komutanı, askeri eğitim başkanı ve Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki gözlemlerden sorumlu kişi de dahil olmak üzere diğer üst düzey komutanlar" bulunuyor.

İsrail ordusunun Gazze Şeridi’ne yönelik kara operasyonu başlatmasından bu yana 83 askerin öldüğü bildirildi.

HAN YUNUS KUŞATILDI

İsrail ordusu ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Han Yunus'u kuşattığını duyurdu. Hamas ve Filistin İslami Cihad kaynakları, İsrail ordusunun Han Yunus'a, şehrin doğusundaki bölgelere ve yakındaki mülteci kamplarına girmelerini engellemek amacıyla şiddetli çatışmalar yaşandığını bildirdi.

BATI ŞERİA’DA 250’Yİ AŞKIN ÖLÜ

Filistin haber ajansı Wafa'nın Kızılay kaynaklarına dayandırdığı habere göre, yine çatışmaların yoğunlaştığı Batı Şeria'nın kuzeyinde, çarşamba günü şafak vakti Faraa kampında İsrail ordusunun açtığı ateş sonucu 16 ve 18 yaşlarında iki Filistinli öldü, üç Filistinli de yaralandı.

Filistin Yönetimi'ne göre 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da en az 257 Filistinli İsrail ordusu veya İsrailli yerleşimciler tarafından öldürüldü.

5 BİN HAMAS ÜYESİNİN ÖLDÜĞÜ İDDİASI

Washington Post'ta yer alan bir habere göre, adlarının açıklanmaması koşuluyla konuşan "üç İsrailli güvenlik yetkilisi" savaşın başlamasından bu yana en az 5 bin Hamas üyesinin öldürüldüğünü iddia etti.

İsrail Hamas’ın 7 Ekim'den önce 30 bin kadar üyesi olduğunu tahmin ediyor. Ancak birçoğunun tünellerde öldürülmüş olması bu sayıyı karmaşık hale getiriyor. Bu yetkililerden birine göre İsrail'in tahminleri kısmen Hamas'ın kendi değerlendirmelerine dayanıyor.

Washington Post'un görüştüğü yetkililer şu ana kadar keşfedilen tünel şaftlarının sayısını 800 olarak verirken, bunların 500'ünün imha edildiğini belirtti.