İnsanların Amerika’daki en eski ayak izi bulundu

PLOS ONE dergisinde yayınlanan bir araştırmada, Kuzey Amerika’da bugüne kadar tespit edilen en eski insan ayak izinin bulunduğu duyuruldu.

Kanada’daki Victoria Üniversitesi ile Hakai Enstitüsü antropologlarının yaptığı çalışma sonucunda bulunan ayak izlerinin en az 13 bin yıllık olduğu belirtildi. Ayak izlerinin Kanada’nın batısındaki British Columbia eyaletinde okyanustaki bir adada tespit edildiği kaydedilen araştırmaya göre, bugüne kadar Kuzey Amerika’daki en eski ayak izinin bulunduğu savunuldu.

Antropolog Duncan McLaren yönetiminde yapılan çalışmalarda, insanların Kuzey Amerika’daki son buzul çağından çok önceleri bölgede yaşadığına dikkat çekiliyor. British Columbia’da buzulların 11 bin 700 yıl kadar önce eridiği tahmin edilirken, insanların ise bunda çok önce orada yaşadığı savunuluyor.

ASYA’DAN GELDİĞİ SAVUNULAN İLK İNSANLARIN İZLERİ OLABİLİR

Son çalışmayla birlikte son dönemlerde daha fazla savunulan Amerika’ya insanların Asya üzerinden geldikleri hipotezine yeni bir argüman daha sağlandığı belirtiliyor.

Bu hipotezde, Kuzey Amerika’ya insanların Asya kıtasından geldikleri ve iki kıta arasındaki buzullardan arınmış dar bir kara koridorundan geçerek ulaştıkları öne sürülüyor.