YPS ‘Zafer Hamlesi’ başlattı

YPS Genel Koordinasyonu, “Zafer Hamlesi” başlattıklarını duyurarak, halkı bu hamlenin başarısı için inisiyatif ve sorumluluk almaya çağırdı.

YPS Genel Koordinasyonu, “Önder APO’nun ve halkımızın tüm iyi niyet yaklaşımlarına rağmen faşist AKP-MHP rejiminin özgürlük mücadelemize ve halkımıza karşı yürüttüğü topyekûn soykırım saldırılarına karşı, YPS örgütü ve halk olarak topyekûn direniş ve ZAFER hamlesini Önder APO’nun 50. mücadele yılında, ‘50. Mücadele Yılı Zafer Hamlesi’ şiarı ile başlatmış bulunuyoruz” dedi.

Açıklamada devamla şunlar belirtildi:

“Önder APO’nun öncülüğünde gelişen Özgürlük Mücadelesi, son yüzyıldır faşist Türk devletinin Kürdistan’da halkımıza karşı uyguladığı barbarca soykırım zihniyeti ve rejimine karşı tarihi intikam ve hesap sorma hareketi olmuştur. Nefes nefese yürütülen 50 yıllık özgürlük mücadelesi sonucunda bugün Kürdistan’da faşist inkar ve imha rejimi AKP-MHP şahsında komaya girmiş durumundadır. 2015 yılında 7 Haziran seçimlerinde Kürdistan ve Türkiye’de özgürlük iradesine karşı büyük bir yenilgi yaşayan faşist AKP rejimi, faşist ırkçı MHP rejimiyle birleşerek Kürdistan’da halkımızın özgürlük iradesine karşı topyekün bir soykırım savaşı başlattılar.

AKP-MHP faşist rejiminin bu soykırım saldırılarına karşı Devrimci Halk Savaşının büyük ve öncü komutanları olan komutan Çiyager ve Zeryan yoldaşlar öncülüğünde Kürdistan şehirlerinde YPS direnişçileri ve yurtsever Kürt halkı, tarihi ve görkemli bir direniş sergilemiştir. Bu süreç, Önder APO’nun başlattığı halk ve hareket olarak faşizme karşı yürüttüğümüz mücadele tarihimizin, en görkemli direnişi olmuştur.

Kürdistan Özgürlük Gerillası Kürdistan dağlarında faşist rejimin oluşturduğu paramiliter çeteci orduya karşı tarihi bir savaş yürütmektedir. Faşist AKP-MHP rejimi yeni Osmanlıcılık hayaliyle başta Güney ve Rojava Kürdistanı işgal ederek Ortadoğu’da hegemon güç olma çılgınlığına kapıldılar. Hareket ve halk olarak yürüttüğümüz Özgürlük Mücadelesi sonucunda faşist AKP-MHP rejiminin yeni Osmanlıcılık hayalleri deyim yerinde ise kursaklarında kaldı. Onun içindir ki, faşist AKP-MHP rejimi başta Önder APO’ya olmak üzere, Hareketimize ve halkımıza karşı çıldırmışçasına, hiçbir insani ölçü kural gözetmeksizin pervasızca, ahlaksızca bir soykırım savaşını yürütmeyi kendisine esas almıştır.

Faşist Türk devlet tarihinde hiçbir rejim AKP-MHP rejimi kadar çeteleşmemiştir. AKP-MHP faşist çetelerinin bugün Kürdistan’da Kürt halkına karşı işledikleri soykırım, talan, tecavüz suçunu halkımız ve insanlık asla unutmaz. Nasıl ki Dersim, Geliyê Zîlan , Lice, Genc ve Palo’da yaptığınız tecavüz, talan, katliamları unutmadıysak; günümüzde Efrîn’de, Serêkaniyê ve Girê Spî’de halkımıza karşı yaptığınız talan ve  tecavüzleri, Cizre bodrumlarında cayır cayır yaktığınız yaralı insanlarımızı, Bakurê Kürdistan’da her gün mazlum Kürt halkına karşı namertçe ve korkakça işlediğiniz suçları unutmayacağız ve hiçbiri yanınıza kalmayacaktır. Kürt halkı sandığınız gibi öyle kolay boyun eğdirilebilecek, sindirilecek, susturulacak, durdurulacak bir halk olmadı hiç bir zaman, kürt halkı hesap sormasını en iyi bilen ve zamanı geldiğinde hesabını misliyle soran bir gerçekliğe sahiptir.

YPS'NİN BAŞLATTIĞI ZAFER HAMLESİ, İNTİKAM VE HESAPLAŞMA HAMLESİ OLACAKTIR

YPS’nin bugün başlattığı tarihi Zafer Hamlesi faşist AKP-MHP rejimi şahsında tarihi intikam ve hesaplaşma hamlesi olacaktır. AKP-MHP çeteleri, ZAP’ta Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında yaşadığı yenilginin hıncını mazlum halkımıza saldırarak çıkarmaya çalışmaktadır. Kaybetme korkusu AKP-MHP çetelerini çılgına çevirmektedir. NATO’nun verdiği çağın tüm teknolojik desteğine rağmen Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında başarısız olan çetelerin, her türlü kimyasal silahı kullanmaları kaybetme korkularından dolayıdır. Suçsuz sivil halkımıza karşı bu kadar ahlaksızca saldırmaları güçlü olduklarından değil kaybetme korkusundan ileri gelmektedir.

AKP-MHP faşist rejimi bugün Kürdistan Özgürlük Gerillası karşısında Zap alanında can çekişiyor. Görünüşte Türkiye’de yaşanan toplumsal, siyasal, ekonomik kaos ve kriz özünde faşist rejimin Zap alanında yaşadığı krizden ileri gelmektedir.

AKP-MHP faşist rejimi yaşadıkları bu çöküş sürecinden kurtulmak için Türkiye’de besledikleri DAİŞ çeteleriyle Rojava devrimimize saldırmaktadır. Rojava halkımızı topyekün soykırımdan geçirmek, Rojava alanını tümüyle Kürtsüzleştirmek, DAİŞ çetelerini Kürdistan topraklarına yerleştirmek hedefindeler. Efrin ve Serêkaniyê’de yaptıkları gibi tekrardan bir Kürt kırımını yaşatma hedefindeler.

 Bugün Kürdistan’da tüm insani ve toplumsal değerlerimiz, faşist bir biçimde soykırımdan geçirilerek yok edilmek istenmektedir. Faşist AKP-MHP rejimi Özgürlük Hareketimiz karşısında yenildikçe, daha da azgınlaşmaktadır. Her gün yaşadığı çöküş sürecini, etrafına daha fazla kontrolsüz saldırarak yavaşlatmak istemektedir. Türkiye’de Türklük adına en çok kafataşçılığı yapan, ama özünde Türkiye halklarının düşmanı olan faşist AKP-MHP çeteleri için yolun sonuna gelmiş bulunuyoruz. Kürt ve Kürdistan üzerine kurgulanan yüz yıllık inkar ve imha rejimi yüzüncü yıldönümünde, AKP-MHP iktidar sürecinde zirve dönemini yaşadıktan sonra devrimci mücadele ile bir çöküş sürecine girmiş bulunuyor. Ülkemizi ve halklarımızı bu faşist AKP-MHP rejiminden kurtarmak, insanlığa olan borcumuz ve andımızdır. Bizi Cizre bodrumlarında yaktıklarını, Kürdistan dağlarında bitirdiklerini zannedenler bilsinler ki biz; YPS öncülüğünde, yurtsever halkımız içinde örgütlendirilmiş, bilinçlendirilmiş, gerektiğinde sayısı yüzbinleri bulan disiplinli, gizli bir halk ordusuyuz.

Önder APO’nun 50. Mücadele yılında YPS’nin başlattığı tarihi Zafer Hamlesi temelinde Kürdistan ve Türkiye halklarımızın tarihte olduğu gibi bugün de AKP-MHP faşist çetelerine karşı ortak mücadelede birleşmeleri gerekiyor.

Kürt ve Kürdistan’ın inkar ve imhası üzerine kurgulanan yüz yıllık faşist inkar ve imha rejimine karşı, bilinçli ve örgütlü radikal devrimci mücadele veren güç, APOCU hareket olmuştur. Nefes nefese verilen bu tarihi devrimci mücadele neticesinde faşist işgalci rejimini çöküş sürecine getirdik. Yüzyıldır halklarımıza kan kusturan bu ceberut faşist inkar imha rejiminden tümüyle kurtulmak için bugün her zamankinden daha fazla koşullar oluşmuştur. Nasıl ki, bu ceberut rejimini, radikal Devrimci Halk Savaşıyla çöküş sürecine getirdiysek, bundan sonra da bu ceberut faşist rejimden tümüyle halklarımızı özgürleştirmenin yolunun Devrimci Halk Savaşıyla olacağını önemle bilmemiz gerekiyor. Kesintisiz 50 yıl nefes nefese verilen bu tarihi Özgürlük Mücadelesinde, Kürt halkı hep yalnız bırakılmak istendi. Faşist zorba rejimin yaptığı algılarla hiç de hak etmediği bölücülük, terör yaftalarıyla haklı özgürlük davası lekelenmek istendi. Fakat bütün çabalarına rağmen devrimci Türkiye hareketleri ve demokratik Türk halkı her zaman, yanlışın karşısında ve haklının yanında olma pozisyonunu korumayı başardı. Önder APO’nun öncülük ettiği bu dava yalnız Kürt halkının davası değildir. Bu dava tüm Ortadoğu ve dünya insanlığın davasıdır. Bu tarihi özgürlük davasına sahip çıkmak kendi onuruna, insanlığına sahip çıkmak demektir.

HAMLEMİZ AKTİF EYLEMSELLİKLE HAMLEYE SAHİP ÇIKALIM

Halklarımızın Devrimci Halk Savaşı çizgisi temelinde örgütlenen YPS-Öz savunma örgütümüzün başlattığı bu tarihi Zafer Hamlesi Devrimci Halk Savaş stratejisi temelinde örgütlenen ve yürütülmesi gereken bir hamledir. YPS, yurtsever devrimci halkın örgütlü mücadele tarzıdır. Bu tarihi Zafer Hamlemiz, devrimci yurtsever halkımızın büyük bir inanç ve sorumluluk bilinci ile faşizme karşı her gün geliştireceği aktif eylemsellik mücadele tarzı ile başarıya ulaşacaktır. Yurtsever halkımız bu tarihi Zafer Hamlemizin başarıya ulaşması için inisiyatif ve sorumluluk almalıdır. Özellikle tüm devrimci yurtsever Kürdistan ve Türkiye gençliğini, halklarımızın savunma gücü olan YPS’nin başlatmış olduğu Zafer Hamlesine sahip çıkmaya, aktif eylemselliklerle faşizme karşı tarihi zafer hamlesini yükseltmeye çağırıyoruz. Toplum içinde her yurtsever Kürt genci aynı zamanda bir YPS militanı ve savaşçısıdır. Dolayısıyla halk arasında gizlenmiş şehir ve ova gerillasıdır.

Bugün faşist işgalci AKP-MHP rejimi Kürdistan’ın kadim coğrafyasını talan eden, her gün bombalayarak harabeye çeviren, mazlum yurtsever Kürt halkına karşı en aşağılık soykırım, talan, tecavüz saldırılarını yürüten bir vahşete dönüşmüş durumdadır. Kürdistan’ı böyle harabeye çeviren faşist AKP-MHP çetelerine Türkiye metropollerinde rahat yaşamalarına izin vermek, yurtsever Kürt gençliği olarak bizim için yüz utancıdır. Kürdistan ve mazlum Kürt halkını cayır cayır yakanlar bilmelidirler ki bu ateş onları ve yaşadıkları mekanları da cayır cayır yakacaktır. Kürdistan yurtsever gençliği Rêber APO’nun fedaisidir. İnsani, toplumsal tüm değerlerimizi yok etmek isteyen faşist bir düşmana karşı Kürdistan yurtsever gençliği, tarihi intikam hırsı ile düşmana yönelmelidir. Kürdistan yurtsever gençliği sonuna kadar inisiyatifli olmalıdır. Hamle başladıktan sonra hiçbir yurtsever Kürt genci, bir yerden talimat beklememelidir. Kendisi eylem planlaması yapıp eyleme geçmelidir. Böyle faşist ırkçı bir düşmanın her şeyi bizim için hedeftir. Yöntemde, hedefte ve uygulamada hiç kimse tereddüt yaşamamalıdır. Bu hamlede en büyük silahımız yurtsever bilincimiz, özgürlüğe olan tutkumuz ve inancımızdır. Bu bilinçte hareket eden insan, teknik silahı da eylem yöntemini de bulur. Önder APO’nun 50. Mücadele yılında YPS’nin başlattığı Zafer Hamlesi, faşist soykırımcı AKP-MHP rejimini yerle yeksan edilinceye dek ve Önder APO’nun fiziki özgürlüğü sağlanıncaya dek kesintisiz komutan Çiyager ve Zeryan yoldaşların mücadele ruhuyla sürecektir. Bu hamle vesilesi ile başta Önderliğimizin, şehitlerimizin, yurtsever halkımızın ve bütün insanlığın 15 Ağustos diriliş ve direniş bayramını kutluyoruz ve  onurlu Kürt halkını, kadınını, gençlerini ve tüm direnişçi türkiye halkını 15 Ağustos ruhu ile özgürlüğünü sağlama zafer hamlesinde aktif rol almaya çağırıyoruz. Son muhteşem olacaktır.”