AKP'li faşist HDP binasına saldırdı

HDP Bakırköy İlçe Örgütü binasına faşist saldırı düzenlendi. Saldırgan, AKP'li olduğunu itiraf etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bakırköy İlçe Örgütü binasına gece saatlerinde faşist saldırı düzenlendi. Saldırıda ilçe binasının cam ve kapısının kırıldığı, saldırganın ilçe kapısının önüne dışkısını yaptığı belirtildi. Saldırı ile ilgili S.A. adlı kişi gözaltına alındı.

Kartaltepe Polis Amirliği'ne götürülerek ifadesi alınan S.A.'nın, bugün savcılığa çıkarılması bekleniyor.

AKP'Lİ OLDUĞUNU İTİRAF ETTİ

S.A, emniyet ifadesinde şöyle dedi:

"Ben HDP’yi desteklemiyorum. AK Parti'ye de üye olmak istedim, fakat kabul edilmedim. HDP binasını görünce, yerde gördüğüm taşları camlarına attım. Camlar kırıldı. Polis geldi. Olayla ilgili söyleyeceklerim bu kadar."

BASIN AÇIKLAMASI YAPILACAK

HDP İstanbul İl Örgütü, “Dün gece 04.00 civarında Bakırköy İlçe binamıza faşist kişi veya kişilerce saldırıya uğramıştır. Özellikle son süreçte partimize dönük hedef gösterme ve saldırıya teşvik etme eğilimleri arttığı gibi, neticesinde partimiz saldırıya uğramakta, yönetici ve üyeleri yıpratılmaktadır. Bu şuursuzca saldırılar karşısında ilgili devlet mercileri ve demokrasi güçlerini sorumluluk almaya davet ediyoruz" dedi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi: "Demokrasinin temini ve toplumsal barışın teminatı olan partimize dönük bu ve benzeri saldırıları hiçbir zaman kabul edip boyun eğmediğimiz gibi; bundan sonra da bizi yıldıramayacaklarını bilmelidirler. Saldırı münasebetiyle bugün saat 14.00'te Bakırköy İlçe binası önünde bir basın açıklaması yapılacaktır."