GÖRÜNTÜLÜ

Zürih’te kartpostal kampanyasına destek, Tübingen’de 4 Nisan kutlaması

Zürih’te bir arayan gelen TCŞ ve TekoJIN üyesi gençler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a gönderilmek üzere kartpostal gönderdi, Tübingen’de de 4 Nisan doğuşuna dikkat çekildi.

ABDULLAH ÖCALAN'A ÖZGÜRLÜK EYLEMİ

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve TekoJIN (Jinên Ciwanên Tekoşer) İsviçre’nin Zürih kentinde  “Abdullah Öcalan’a Özgürlük Kürt Sorununa Çözüm” hamlesi kapsamında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan için gönderilmek üzere İmralı’ya kartpostal gönderdi. Almanya kenti Tübingen’de ise TekoJIN üyeleri ise Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak amacıyla pankart eylemi gerçekleştirdi.

ZÜRİH 

Gençler, İmralı işkence sisteminde esir tutulan ve kendisinden 37 aydır haber alınamayan Abdullah Öcalan için  İmralı’ya kartpostal gönderen gençler, tecridi kınayarak “Önder Apo’nun fiziki özgürlüğü sağlanana kadar alanlarda mücadele edeceklerini vurguladı. Gençler, tüm Kurdistan gençliğini alanlarda mücadele etmeye çağırdı.

TÜBINGEN

Almanya’nın Tübingen kentinde ise TekoJIN üyeleri Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlamak amacıyla kentin en işlek caddesinde bulunan köprü üzerinde “Jiyana Bi Jinê Despêdike, Bi Wê Re Jî Serdikeve” (Kadınla başlayan yaşam kadınla zafere ulaşır” pankartı açıp görsel şölen yaptı.

Burada bir açıklama yapan gençler, “Önder Apo’nun doğuşu, özgür kadının yeniden doğuşudur. Önder Apo’nun demokratik, ekolojik ve kadın özgürlükçü paradigması ile kadınlar kendi öz benliğine kavuşmuştur” diye belirtti.

Genç kadınlar daha sonra “Jin Jiyan Azadî, Ser Bixe Azadî”  yazılı stickerlar yapıştırdı.