Zürih’te binlerden işgal protestosu

İşgalci Türk devletiyle ona bağlı çetelerin Kuzey Doğu Suriye’de yürüttüğü işgal saldırıları ile sivil halka yönelik katliamlar İsviçre’nin Zürih kentinde protesto edildi.

İDGB’nin (İsviçre Demokratik Güç Birliği) çağrısıyla Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinen Ciwanên Azad öncülüğünde yüzlerce insan Rathausbrücke meydanında bir araya gelerek yürüyüşe geçti.

Her kesimden katılımın gözlendiği yürüyüşte kitle “Rojava topraklarında işgale izin vermeyeceğiz” pankartı arkasında yürüdü. Gösteride kitle sık sık “Rojava için direnişi yükseltelim”, “Türk devletiyle silah satışlarınızı ve ticari anlaşmalarınızı durdurun”, “Sizin bombalarınız Rojava’da çocuklarımızın, analarımızın üzerine yağıyor”, “Katliamlara ve işgale ortak olmayın”, “Yaşasın Rojava direnişi” sloganlarını attı. Yürüyüş boyunca aktivistler bildiriler okurken, kitle oturma eylemleriyle yolları kısa süreliğine trafiğe kapattı.

Ardından Helvetiaplatz’a ulaşan halk burada bir miting gerçekleştirildi. Mitingde CDK İsviçre temsilcisi Ali Şimşek, KCDK-E adına Demir Çelik ve PYD İsviçre temsilcisi birer konuşma yaptı. Konuşmalarda AKP / MHP faşizmiyle diktatör Erdoğan tarafından çeşitli bahanelerle yürütülen işgal saldırıları ve sivil katliamlarının esas amacının Rojava’da bir Kürt soykırımı gerçekleştirmek olduğu vurgulandı. Konuşmaların ardından eylem sloganlarla sona erdi.