Zürih’te binler Davos karşıtı yürüyüşte bir araya geldi

İsviçre’nin Davos kentinde 21 Ocak’ta başlayan Dünya Ekonomik Forumu (WEF) karşıtı eylemler devam ediyor. Zürih’te bir araya gelen binler ‘No WEF’ (WEF’e Hayır) sloganıyla yaptıkları eylemle Davos zirvesini protesto etti.

Bu yıl 50’ncisi düzenlenen Dünya Ekonomik Forumu’na (WEF) karşı yapılan eylemler devam ediyor. 21-24 Ocak tarihleri arasında sürecek olan zirvede, 90 ülkeden aralarında siyasetçi, iş insanı, sivil toplum kuruluşu temsilcisi, bilim insanlarının da olduğu 2800’den fazla katılımcı yer alıyor.

Bugün İsviçreli antifaşist ve ekolojist örgütlerin çağrısı ile bir araya gelen binler, yaptıkları yürüyüş ile WEF’i protesto ettiler. Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivisti gençlerin de katıldığı eylemde yer yer İsviçre polisi ile göstericiler arasında çatışmalar da yaşandı.

TCŞ aktivistlerinin de üzerinde Almanca “Rojava’yı koru” ve “Savaş=İklim katilidir” pankartıyla katıldığı eylem saat 18.00’da Zürih Helvetiaplatz’da başladı. Şehir içinde yapılan yürüyüşte iklim krizi ve kapitalizme karşı mücadele sloganlarının atıldığı eylemde sık sık Almanca ve Kürtçe Rojava ile dayanışma sloganları da atıldı.

ABD Başkanı Donald Trump ve Türk Cumhurbaşkanı R. Tayyip Erdoğan’ın da Rojava’ya dönük işgal ve soykırım saldırıları nedeniyle sloganlarla protesto edildiği eylemde zaman zaman göstericiler ve polis arasında çatışmalar da yaşandı.

Şehir merkezinde yaklaşık bir buçuk saat yapılan yürüyüşün ardından eylem 19.30’da yine Helvetiaplatz’da sona erdi.