Yunanistan’da Uzun Yürüyüş’e hazırlık var

Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridi protesto etmek ve fiziki özgürlüğünü haykırmak için Lavrion’dan başlayıp başkent Atina’da sona erecek 3 günlük yürüyüşe hazırlanıyor.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ), Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) ve Atina Kürt Kültür Merkezi öncülüğünde 15 Şubat komplosunu ve tecridi kınamak, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünü sağlamak amacıyla “Rêber Apo’nun özgürlüğü için özgürlük mücadelesine gelin” şiarı ile uzun yürüyüş gerçekleştiriliyor.

Yürüyüşün üç gün sürmesi planlanıyor. İlk gün Lavrion’dan Markopoulo; ikinci gün buradan Peanie’ye, üçüncü gün ise Peanie’den Atina’ya kadar sürecek yürüyüşe sloganlar, el ilanları, ajitasyon ve müzikler eşlik edecek.

TCŞ, Yunanistan’da yaşayan Kürtler ve dostlarının tecride öfkesinin yansıtılacağı ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan insanlık dışı uygulamaların teşhir edileceği yürüyüş için üyeleri bir videosu hazırladı. Videoda Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a uygulanan tecridin 24. yılına girildiği hatırlatılırken, Yunanistan’da yaşayan tüm Kürtler ve dostları için katılım çağrısı yapılıyor.