Yunanistan'da uzun yürüyüş: Parlamentoya yürünecek

Yunanistan’da uluslararası komploya karşı organize edilen 3 günlük uzun yürüyüş, son gününde.

Başkent Atina’nın güneydoğusundaki Lavrio kentinde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik 15 Şubat Komplosu'nu yıl dönümünde protesto etmek amacıyla planlanan 3 günlük uzun yürüyüş, son gününde.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (Devrimci Gençler Hareketi) öncülüğünde “Önder Öcalan’a özgürlük, Kürdistan’a statü” sloganıyla yürüyen gençler, 2'nci geceyi Peaniya kasabasında bir tiyatro salonunda geçirdi.
Yürüyüşün ikinci gününde ellerinde bayrak ve flamalarla yürüyen gençler, yürüyüş boyunca geçtikleri kent merkezlerinde Yunanca ve Kürtçe sloganlar attı. Yunanistan halkına, uluslararası komployu anlatan Yunanca bildiriler dağıtıldı. Yürüyüş güzergahında yoldan geçen kimi araçlar korna sesleriyle yürüyüşçülere destek verdi. Yine çay ve yemek molalarında coşkuyla halaylar çekilip, devrim türküleri söylendi. Akşam saatlerinde Peaniya kasabasına varan yürüyüşçüler, geceyi burada bir tiyatro salonunda geçirdi.

PARLAMENTO VE TÜRK KONSOLOSLUĞUNA YÜRÜNECEK

Yürüyüşçüler, kahvaltı yaptıktan sonra Atina’ya yürümek için tekrar yola çıktı. Yağmura rağmen yürüyüşe büyük bir coşkuyla devam eden gençler, öğlen saatlerinde Atina’ya varmayı planlıyor.
Eylemciler, Yunanistan Parlamentosu önünde kitlesel olarak basın açıklaması düzenleyip, komploya ilişkin hazırlanan dosyayı parlamentoya sunacak ve ardından Türk Konsolosluğuna yürüyecek. Türk Konsolosluğu önünde tecrit ve izolasyon politikalarını protesto etmek için basın açıklaması yapılacak ve eylem sona erecek.