YPG’li Scurfield’in ailesinden ‘İşgali durdurun’ mektubu

YPG saflarında DAİŞ çetelerine karşı yürütülen direnişte 2 Mart 2015’te şehit düşen İngiliz YPG savaşçısı Eric Scurfield’in ailesinden Britanya Başbakanı Johnson’a, “İşgali durdurun” mektubu.

İngiltere’den YPG saflarına katılarak DAİŞ’e karşı yürütülen direnişte 2 Mart 2015’te şehit düşen Eric Constandino Scurfield (Kemal) annesi Vasiliki ve babası Christopher Scurfield, Türkiye’nin Kuzey Doğu Suriye’ye yönelik düzenlediği işgal ve soykırım saldırılarına karşı İngiltere Başbakanı Boris Johnson’a bir mektup sundu.

Downing Street’teki Başbakanlık Ofisi’ne mektubu sunan Scurfield ailesine, 15 Mart 2018’de şehit düşen YPG savaşçısı Anna Campbell’in (Hêlîn Qereçox) babası Dirk Campbell da eşlik etti.

TÜRKİYE SAVAŞ SUÇLARI İŞLİYOR

Scurfield ailesi mektupta Rojava’ya ilişkin bilgilendirmede bulunurken, oğulları Eric’in Rojava’da yaşamını yitiren ilk İngiliz vatandaşı olduğuna da dikkat çekti.

“Oğlumuz Eric, insan hakları, din ve ifade özgürlüğü, toplumsal cinsiyet eşitliği gibi batı tarafından paylaşılan tüm değerleri içinde barındıran ve bunun için mücadele eden SDG ve Kürt güçleriyle birlikte savaştı. Erik ile 7 İngiliz vatandaşı ile on bini aşkın Kürt, Asuri, Arap ve Êzidî gönüllüler de bu değerler için savaşarak Kuzey Suriye’de yaşayanların daha bir geleceği için büyük fedakarlıklar da bulunarak yaşamını yitirdi” denilen açıklamada, Türk devletinin işgal saldırılarının DAİŞ’lilerin yeniden bir araya gelmesini sağladığı da ifade edildi.

Türkiye’nin DAİŞ vb. güçler ile Kürtlere saldırdığı kaydedilen mektupta, “Türkiye’nin bu işgal saldırıları DAİŞ’in Türkiye üzerinden Avrupa’ya geri dönme tehdidi oluşturuyor ve yeniden DAİŞ vahşeti ile karşılaşabiliriz. Bölge de Kürtlerin ve enternasyonalistlerin sağladığı barış ve demokrasi ortamı Türk işgali ile yok edilmek isteniyor” denildi.

Türk devletinin savaş suçları işlediğine dikkat çekilen mektupta, sivillere yönelik katliam ve bombardımanlar, cinayetler ve kimyasal silah kullanımına dikkat çekilen açıklamada, bu konuda Af Örgütü’nün de Türkiye’nin eylemlerini kınadığına dikkat çekildi. Türkiye’nin soykırım yapmak istediğine dikkat çekilen mektupta, uluslararası arena da herkesin Türkiye’nin işgaline karşı olduğu ifade edildi.

KİMYASAL SİLAH KULLANDI

Türk devleti ve çetelerinin beyaz fosforlu kimyasal silahları sivillere yönelik kullandığına dair ciddi bulguların olduğu belirtilen mektupta, bu silahların İngiltere tarafından Türkiye’ye satıldığı konusunda da iddiaların olduğu ifade edildi.

ETKİLİ TAVIR ALIN

Muhafazakar hükümetin Türkiye’nin eylemlerine karşı olduğunu söylemesine rağmen etkili bir tavır koymadığı da dile gelen mektupta, hükümetin bu konudaki isteksizliğinin üzücü ve utanç verici olduğu vurgulandı.

Türk devletinin soykırım, barbarlık ve savaş suçlarına karşı kararlı adımlar atmayan Boris Johnson ve hükümetinin İngiliz değerlerine ihanet edeceği endişesi taşıdıkları ifade edilen mektupta, bunun tarihi bir yanlış olacağına yer verildi. Başbakan Johnson ve hükümetinin YPG savaşçılarının ailelerine destek verenleri soruşturmaya tabi tutmak yerine gurur duyması gerektiğinin altı çizilen mektupta, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın savaş suçları mahkemesinde yargılanması için bir dava hazırlığı olduğuna yer verildi.

‘TÜRKİYE’YE AMBARGO UYGULAYIN’

Türkiye’nin savaş suçlarına karşı İngiltere’nin derhal açık bir tavır koyması ve Kürt halkına yönelik etnik temizliğe karşı harekete geçmesi çağrısında bulunulan mektupta, şu talepler yer aldı: “Efrîn’de işgali sona erdirmek için hareket geçin ve buna liderlik edin.

Toprakların terk etmek zorunda kalan halkın güvenli bir şekilde dönmesini sağlayın.

Hava sahası Türk devletine karşı tamamen kapatılmalıdır.

BM öncülüğünde bir güvenli bölge oluşturularak, BM Barış Gücü yerleştirilmelidir.

Rojava’nın siyasi statüsü tanınmalıdır.

Türkiye ile silah ticareti yapan şirketlere yaptırımlar uygulanmalı ve Türk devletine ambargo uygulanmalıdır.

Rojava gönüllülerine ve ailelere yönelik soruşturmalara durdurun.”