YPG’li Fransız savaşçı için Marsilya’da kitlesel tören

Dêrazor’da DAİŞ çetelerine karşı yürütülen operasyon sırasında 6 Ekim günü hayatını kaybeden YPG’li Fransız savaşçı Farid Medjahed (Şahin Qereçox), Marsilya’da toprağa verildi.

YPG’li savaşçı Farid Medjahed hayatını kaybettikten iki ay sonra Marsilya’da bu Cumartesi günü kitlesel bir şekilde son yolculuğuna çıkarıldı.

Fransız savaşçı için Demokratik Toplum Merkezi’nde saat 09.00’da bir tören düzenlendi. Salona Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın büyük boy bir posteri ile YPG ve YPJ bayrakları açıldı.

Törene Marsilya’da üç gündür açlık grevi yapan eylemciler de katıldı. Açlık grevi, Öcalan’a destek amacıyla bir ayı aşkın bir süredir grevde olan Leyla Güven ile dayanışma amacıyla yapılıyor.

Törende Medjahed’in babası yaptığı konuşmada oğlunun her zaman ezilenlerin yanında olduğunu belirterek, “Kürtlerin yanında yer alarak, onların insanlık mücadelesinde şehit oldu” dedi.

Demokratik Toplum Merkezi adına bir konuşma yapan Xebat Öcalan, başsağlığı dileğinde bulunduktan sonra, “O halkların üzerindeki zulmü, Kürt halkına yönelik zulmü kabullenmedi” dedi.

Medjahed’in cenazesi konvoy eşliğinde mezarlığa götürülerek defnedildi.