Xoşnav Ata 287 gündür OPCW önünde

Türk devletinin kimyasal saldırılarına karşı yaklaşık 1 yıldır Den Haag'da bulunan OPCW önünde eylem yapan Xoşnav Ata’yı Defend Kurdistan üyesi Linda Weerts ile Başûrlu bir heyet ziyaret etti.

Türk devletinin gerillaya karşı kimyasal silahla düzenlediği saldırılara karşı Kimyasal Silahların Yasaklanması Örgütü’nün (OPCW) soruşturma yürütmesini talep eden Xoşnav Ata’nın eylemi 287’nci gününde.

Kimyasal saldırılar nedeniyle 2 yeğeni şehit düşen Xoşnav Ata’yı bugün Defend Kurdistan üyesi Linda Weerts, ayrıca Birleşmiş Milletler’in OPCW ile ilgili bir toplantıya katılan Başûrê Kurdistan’dan bir heyet ziyaret etti. Ata’dan gerçekleştirdiği eylem ile ilgili bilgi alan heyet, konuyu BM’de sorularla gündemleştireceklerini ifade etti.

Ziyaretler dolayısıyla teşekkürlerini ileten Ata, şunları söyledi: “287 gün, oldukça uzun bir zaman. OPCW bunca süredir bir görüşme yapmadı ya da taleplerimize bir yanıt vermedi. Geçmişte Birleşmiş Milletler’le, Uluslararası Af Örgütü ile, Avrupa Parlamentosu’nda görüşmelerimiz oldu. Avrupa Parlamentosu Türk devletinin gerillaya yönelik kimyasal silah kullanımına ilişkin toplanan imzaları OPCW’ye göndermiş. Bizim taleplerimiz insanidir. Türk devleti 2021 yılından beri Kürdistan’ın değişik coğrafyalarında kimyasal silahlar kullanıyor. Bu kimyasal silahlardan dolayı benim 2 yeğenim şehit düştü. Bu nedenle eylem kararı aldım. Yaklaşık 1 yıldır OPCW önünde taleplerimizi dile getiriyoruz. OPCW şimdiye kadar taleplerimize yanıt vermiş değil. Kamuoyu oluşması için ziyaretler önemlidir. Ziyaretlerden moral alıyoruz.”