Viyana ve Bordeaux’ta Newroz kutlamaları

Avusturya’nın Viyana ve Fransa’nın Bordeaux şehirlerinde Newroz’u kutlamak için etkinlikler düzenledi.

FEYKOM öncülüğünde organize edilen ve “Direniş Ruhu ile 50’inci Önderlik Newrozu Olacak” şiarıyla gerçekleştirilen Newroz etkinliklerini finali Viyana’da yapıldı.

Gasometer’de bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Newroz’u büyük bir coşkuyla kutladı.

Etkinlikte bir konuşma yapan Kürt siyasetçi Hatip Dicle, gelecek seçimlerde özgürlük ve demokrasi güçlerinin faşist düzeni yıkmak için var güçleriyle çalışacağını vurguladı. Dicle’nin ardından HDP Almanya Eş Başkanı Leyla İmret ve Demokratik Güçbirliği temsilcisi Ahmet Zirek de birer konuşma yaptı.

Viyana Parlamentosu Başkanı Ernst Woller de etkinlikte konuşarak Kürdistanlılarla dayanışma içinde olduklarını belirtirken SPÖ'den parlamenter Harald Troch ise “Erbil’de, Rojava’da, Diyarbakır’da ve İran’da birlikte demokrasi ve özgürlük dediğimde bu elbette Erdoğan’la birlikte diktatörlerin yenildiği anlamına geliyor” dedi.

Kutlamada Şiwan Perwer, Şehribana Kurdî, Dilan Top, Şiyar Munzur ve Koma Dem sahne aldı. Newroz’a katılan Kürdistanlılar halaylarla bayramlarını coşkuyla kutladı.

BORDEAUX

Fransa!nın Bordeaux şehrinde Newroz bugün düzenlenen bir etkinlikle kutlandı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşenler için saygı duruşuyla başlayan etkinliğe telefon bağlantısıyla katılan Kongra Gel Eşbaşkanı Remzi Kartal, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünün zamanı geldiğini ifade ederek önümüzdeki seçimlerin Newroz seçimleri olacağını söyledi.

Kutlamada Agrin Azad, Zilan Nar, Deniz Esmer ve yerel sanatçılar sahne aldı. Kutlamaya katılanlar sık sık “Biji Serok Apo”, “Be Serok Jiyan Nabe” sloganları attı.