Viyana’daki faşist saldırılar protesto edildi

Viyana’daki faşist saldırılar Antifaşist Dayanışma Birliği tarafından düzenlenen ortak bir açıklama ile kınandı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Avrupa Kadın Dayanışması’nın “Kadına yönelik şiddete karşı” düzenli olarak yaptığı mitinglerden 10’uncusuna ve EKH binasına yönelik faşist saldırılar Antifaşist Dayanışma Birliğ’nin düzenlediği ortak bir açıklama ile kınandı.

“Siyasal ifade hakki çerçevesinde Avrupa Kadın Dayanışmasının ‘Kadına karşı geliştirilen şiddete karşı’ düzenli olarak örgütlemiş olduğu mitinglerden 10’uncusu Viyana’da yapıldı. Mitinge AKP/MHP taraftarı, faşist, cinsiyetçi bir güruh tarafından saldırı gerçekleştirilmiştir. Bu saldırıdan sonra ise, yine 24 Temmuz günü akşamı basın ve medyaya oldukça güçlü yansıdığı gibi, Viyana’da ATİGF, VTİD, DİDF kurumlarının, yine devrimci, demokrat, antifaşist, konfederalist, ilerici, otonom güçlerin temsiliyetlerinin olduğu EKH binasına yaklaşık yarım saat süren bir saldırı gerçekleşmiştir” denilen ortak açıklamada binanın tüm ön cephesinin tahrip edildiği, yakma teşebbüsünün gerçekleştiği bu saldırıda yine Erdoğan destekçisi ve kendilerini cihatçı, bozkurtçu olarak tanımlayan grup tarafından örgütlendirildiği belirtildi.

Açıklamaya şöyle devam edildi: “Kadın katliamları, eşit ise eşit ücret talebi ve bir bütün kadın mücadelesine yönelik bu saldırı faşist güruhun cinsiyetçi ve kadın düşmanı yüzünün yansıra Avusturya devletinin de ikili ve saldırılara müsamaha gösteren uygulamalarını açığa çıkarmıştır. Son kertede Avusturya Uyum Bakanlığının Avusturya’nın bilinen basın ve gazetelerine yansıdığı şekilde saldırganlarla, saldırıya uğrayan antifaşist, ilerici, feminist, devrimci, demokratik kurumları bir arada yuvarlak bir masada toplama yönlü hedefine karşı, kesin ve net bir tutum ile antifaşist dayanışma birliğini oluşturan şu andaki 33 kurum tarafından reddedilmiş, ‘faşistlerle ve faşizm övücülüğü yapanlarla hiçbir şart altında bir araya gelmeyiz’ mesajı topluma verilmiştir.”

 

Antifaşist Dayanışma Birliği’ni oluşturan kurumlar:

SKB – Sosyalist Kadın Birliği Avusturya

AVESTA

MOR KIZIL KOLEKTIF

Yeni Kadın

Avrupa Demokratik Kadın Hareketi

Avrupa Kadın Dayanışması

Women Defend Rojava

FEYKOM

DKTM

ATIGF

DIDF

VTID – ATIK

ADHF

HDP Avusturya

Aveg-Kon

Young Struggle

YXK/YJK

Offensive Gegen Rechts

YDG

SYM

KZ Verband

KOMintern

Migrantifa

Rojava Solidaritätskomitee Österreich

Asyl in Not

Platform Defend Rojava

Plattform Demokratie Österreich

KJÖ (Kommunistische Jugend Österreich)

KSV (Kommunistische StudentInnen Verband)

VAT (Viyana Alevi Toplumu)

AABF

KAB

CIK