4 merkezdeki açlık grevleri sürüyor-YENİLENDİ

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek için Avrupa’da düzenlenen açlık grevleri sürüyor.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da açlık grevi üçüncü gününde sürerken, Almanya'nın Nürnberg ve Belçika'nın Antwerpen kentinde ise açlık grevi başlatıldı. Limasol'daki açlık grevi de sürüyor.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi eylemi üçüncü gününde devam etti. Museumsquartier’de düzenlenen eylem saat 11.00’de çadırın kurulması, pankart, flama ve posterlerin asılması, bildirilerin dağıtılması ile start aldı.

Saat 16.00’a kadar Meseumquartier’de devam eden açlık grevi, daha sonra ise Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde sinevizyon izlenmesi, müzik ve sohbetle devam etti.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde de tecridi protesto etmek ve DTK Eş Başkanı Leyla Güven ile dayanışmak amacıyla açlık grevi başlatıldı. Nürnberg Medya Halk Evi salonunda başlatılan açık grevi eylemi 14 Aralık tarihine kadar 30 kişilik grup ile dönüşümlü devam edecek.

Nürnberg Demokratik Kürt Toplum Merkezi öncülüğünde başlayan açlık grevi eylemcilerinden ve meclis üyesi Sıtkı Yüce yaptığı açıklamada, Kürt Halk Önderi A

bdullah Öcalan üzerindeki tecridi kabul etmediklerini, her ne olursa olsun tecridi kırmaya kararlı olduklarını ve eylemlerinde de Leyla Güven'i yalnız bırakmayacaklarını, sonuna kadar destekleyeceklerini belirtti.

Yüce açıklamasının devamında ise şunları belirtti: "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerinde sürdürülen insanlık dışı tecrit 20 yıl önce uygulanan uluslararası komplonun bir devamıdır. Bu komployla Kürt Özgürlük Hareketi tasfiye edilmek istendi. Biz Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar olarak bulunduğumuz her alanda Kürt Özgürlük Hareketi ve hareketin önderliği başkan Apo'ya yapılan her saldırıya birer kalkan olacak, tüm komploları boşa çıkararak, önderliğimizi özgürleştireceğiz."

ANTWERPEN

Belçika’nın Antwerpen kentinde de Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla açlık grevi eylemi başlatıldı.

Basın açıklaması ile eylemlerini başlatan grevciler şunları belirtti: “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecride dikkat çekmek için ‘Tecridi kıralım, faşizmi yıkalım, Önderliği özgürleştirelim’ şiarı ile açlık grevine başlıyoruz. Önder Apo’ya yaklaşım, Kürt halkına yaklaşımdır.”

LİMASOL

Kıbrıs’ın Limasol kentindeki açlık grevi de sürüyor. Theofilos Kürt Kültür Merkezi’nde düzenlenen eylemde bir konuşma yapan Kültür ve Sanat komisyonu sorumlusu İsmail Eker, “Yıllardır Türk devletinin insanlığa, Kürt halkına, demokrasiye, Sayın Öcalan’a karşı yürüttüğü kirli politikaları kınıyorum. Önderlik üzerindeki tecrit için Leyla Güven’in başlattığı ve şu anda dünyanın her tarafında açlık grevinde olan arkadaşları selamlıyorum. AKP hükümeti, Türk devleti ve etrafındaki hainler bilsinler ki Kürt halkı, toprağına, kültürüne, Önderliğine her zaman bağlı kalacaktır. Kürt halkı her zaman özgürlüğün, demokrasinin, adaletin, Önderliğe karşı yürütülen tecride karşı mücadelesini sürdürecektir” dedi.