Avrupa'da gençlerden tecride karşı eylem-YENİLENDİ-I

Avusturya'nın başkenti Viyana, Almanya'nın Stuttgart ve Mannheim ile Fransa'nın Bordeaux kentlerinde tecride karşı bir dizi eylem ve etkinlik yapılı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Jinên Ciwanên Têkoşer (TEKO-JIN) ve Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) aktivistleri "Önder Apo'nun özgürlüğü için birlikte serhildan" şiarı ile alandaydı.

Saat 17:00’de Stephansplatz'da "Bi Hev Re Serhildan" hamlesi kapsamında düzenlenen bilgilendirme standına Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile "Abdullah Öcalan'a özgürlük. Düşünceler bastırılamaz" yazılı pankart asıldı.

TEKO-JIN ve TCŞ aktivisti gençlerin tahtadan hazırladığı bir maket hücreye de Abdullah Öcalan'ın kitapları konuldu.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın kadın, toplum, devlet ve hakikat ile ilgili toplam 30 cümlesi de de stant çevresine asıldı. Tecride ilişkin bildirilerin de okunduğu stant "Bijî Serok Apo" sloganları ile sona erdi.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde de bir bilgilendirme standı açıldı.

Stuttgart Marienplatz'ta açılan stantta Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan tecirede ilişkin bilgilendirme yapıldı ve Avrupa devletlerinin doğrudan veya dolaylı bir şekilde tecritte oynadığı role dikkat çekildi.

MANNHEİM

Almanya’nın Mannheim kentinde de PKK kurucularından Sakine Cansız’ın hayatını anlatan “Hep kavgaydı yaşamım” belgesinin gösterimi ardından Berlinerplatz’da bir eylem düzenlendi.

“Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” şiarıyla düzenlenen eylemde gençler, Almanca, “Abdullah Öcalan’a Özgürlük: Bi Hev Re Serhildan” ve “Öcalan’ın özgürlüğünün tam zamanı” yazılı pankartlar açıldı.

Almanca ve Kürtçe sloganlar ile işgalci Türk devletinin tecrit ve soykırım politikası protesto edilirken; gençler yaptıkları açıklamada, TCŞ ve KCK tarafından ilan edilen hamlelere Heftanin direniş ruhuyla katılarak kesintisiz eylem sürecinde olacaklarını belirttiler.

Eylem, “Freiheit für Ocalan” sloganlarıyla son buldu.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de TCŞ ve TEKO-JIN aktivistleri “Tecride, Faşizme, İşgale Son: Bi Hev Re Serhildan” hamlesi kapsamında bir eylem yaptı.

Grand Théâtre önünde kısa bir açıklama ile başlayan eylemde, “Zamanı geldi: Abdullah Öcalan’a özgürlük” yazılı pankartlar, büyük bir TCŞ bayrağını taşındı.

Yürüyüş boyunca Fransızca bildirinin de okunduğu eylem Rue Sainte Catherine’de “Bijî berxwedana Heftanin”, “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.