Uzun Yürüyüş Rennes'te: Abdullah Öcalan'a özgürlük!

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yapılan yürüyüş, Fransa'nın Rennes kentinde altıncı gününe ulaştı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa'nın başkenti Paris'te başlayan Uzun Yürüyüş, çeşitli etkinliklerle devam etti. 25 günlük uzun yürüyüş, Rennes kentinde altıncı gününde sürdü.


Eylemciler, yürüyüş boyunca çevredeki halka ve esnafa binlerce bildiri dağıttı. Fransız esnafı ve kurumları ziyaret eden katılımcılar, onlara Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın tecrit koşulları hakkında bilgi veren dosyalar sundu.

Yürüyüşçüler, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için slogan atarak ve hoparlörlerden yapılan açıklamalarla Fransızlara da bilgilendirmede bulundu. Yürüyüşün ardından, diğer kentlerde olduğu gibi, toplanan kartpostallar, İmralı'da tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan’a gönderildi.

KÖLN YÜRÜYÜŞÜNE ÇAĞRI

Yürüyüş sırasında bir konuşma yapan Kürt Siyasetçi Hatip Dicle, şunları söyledi:

"Halklarımızın ve dünyanın ezilenlerinin evrensel lideri Abdullah Öcalan’ın İmralı Adası'ndaki 25 yıllık tecridini ve esaretini protesto etmek için Paris'ten başlayıp Strasbourg üzerinden Köln'e ulaşacak olan, sembolik olarak 25 kişiden oluşan özgürlük yürüyüşçülerini coşkuyla selamlıyorum. Değerli ve fedakar halkımızı, bu öncü yürüyüşçülerimizle kucaklaşmak üzere 17 Şubat'taki büyük Köln yürüyüşüne davet ediyorum."

Yürüyüşün ardından Rennes Halk Merkezi'nde geniş katılımlı bir toplantı gerçekleştirildi. Toplantıda, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumu değerlendirildi ve yürüyüşün önemi vurgulanarak, bir halkın liderine sahip çıkmanın önemi üzerinde duruldu.

Vannes kentindeki yürüyüşe iki gün önce 4-5 Türk ırkçısının saldırı girişimi oldu ancak yürüyüşçüler soğukkanlılıkla bu provokasyona karşı koyarak saldırganları uzaklaştırdı.

25 gün sürecek ve finali 17 Şubat’ta Almanya'nın Köln kentinde gerçekleşecek olan uzun yürüyüşün bir sonraki etabı (28 Ocak Pazar) Fransa'nın Rennes kentinde devam edecek.

Rouen'da ise Hatip Dicle'nin katılımıyla bir bölgesel halk toplantısı gerçekleştirilecek.