Uzun Yürüyüş eylemcileri, HPG'li Çiçek’i andı

HPG gerillası Fırat Çiçek (Baran Kaya), Uzun Yürüyüş’ün 2’nci gününde Darmstadt Demokratik Kürt Toplum Merkezinde anıldı.

Medya Savunma Alanları’nda 4 Aralık 2019'da işgalci Türk ordusunun hava saldırısında şehit düşen HPG gerillası Fırat Çiçek (Baran Kaya) için Almanya’nın Darmstadt kentinde Uzun Yürüyüş eylemcileri tarafından anma etkinliği düzenlendi.
Anma, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a dönük uluslararası komploya karşı 8 Şubat’ta Frankfurt’tan başlayan Uzun Yürüyüş eylemine katılan gençler tarafından düzenlendi. Öcalan’ın posterleri ile şehit fotoğraflarının asıldığı salondaki anma etkinliği saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşunun ardından Darmstadt Şehit Aile Komisyonu ve Genç Kadın Hareketi adına konuşmalar yapıldı.

'ONURLU VE ÖZGÜR YAŞAM İÇİN ŞEHİT OLDU'

Genç Kadın Hareketi adına konuşan Amargî Şengal, Şehit Çiçek'in amacının onurlu ve özgür bir yaşam olduğunu belirtti, bu duygularla Avrupa’dan Kürdistan’a savaşmaya gittiğini söyledi. Tüm gençlerin de bu mücadeleyi iyi anlaması gerektiğini söyleyen Şengal, Öcalan'ın özgürlüğü için özellikçe gençlerin rolünü oynaması gerektiğini kaydetti.

'ÖCALAN DİRENİŞİYLE KOMPLOYU BOŞA ÇIKARDI'

Şehit Aile Komisyonu adına yapılan konuşmada ise Öcalan’ın komployu direnişiyle boşa çıkardığını belirtti. Öcalan'ın rehin alınmasıyla Kürt halkının yok edilmek istendiğini söyleyen konuşmacı, bu güçlerin amacına ulaşamadığını, Kürt halkı ve Özgürlük Mücadelesinin hiçbir zaman yok edilemeyeceğini söyledi.
Konuşmaların ardından Şehit Fırat Çiçek için hazırlanan sinevizyon gösterimi izlendi. Sinevizyonun ardından anma “Şehîd namirin” sloganlarıyla son buldu.