'Ulusal birlik ruhuyla Newroz'a!'

Newroz Komitesi, "Soykırım, işgal ve faşizme karşı direniş ve ulusal birlik ruhuyla Newroz’u kutlayalım" dedi.

Newroz kutlamaları için Kürt kurum ve şahsiyetleri bir araya geldi. Newroz Komitesi tarafından bugün yapılan yazılı açıklamada, "Dört parça Kürdistan’dan gelen birbirinden farklı onlarca siyasi parti ve hareketlerin temsilcileri Köln’de Newroz gündemiyle toplandı. Toplantıda Kürdistan, Orta Doğu ve Avrupa’daki gelişmeler ışığında Kürtlerle ilgili birçok konu ele alındı" denildi.

'İŞGAL POLİTİKALARI BOŞA ÇIKARILIYOR'

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
"Ulusal birlik ruhu ekseninde yürütülen çalışmalar artık birçok alanda olumlu aşamalar kaydetti. TC’nin Rojava saldırıları karşısında Rojhilat, Başur, Bakur ve yurt dışındaki Kürdistanlıların ulusal birlik ruhuyla ortaya koyduğu sahiplenme direnişi sömürgecilerin işgal politikalarını önemli oranda boşa çıkarmıştır.
Ulusal birlik talebi dört parça Kürdistan’daki halkımızın en temel isteğidir. Bu yöndeki çalışmalar halktan büyük destek alıyor ve büyük bir coşkuyla karşılanıyor. Sanatçıların ulusal birlik konserleri, Lozan-Cenevre ulusal birlik yürüyüşü, Kuzey Kürdistan’da 9 partinin oluşturduğu siyasi ittifak, Kürt Dil Platformu, Rojava Özerk Bölgesinde sağlanan anlaşmalar ve Başur halkının T.C. mallarına yönelik boykot kararı halkımızın sömürgeciliğe karşı ulusal bir duruşu ortaya koyduğunun en temel göstergesidir.

'YEGÂNE YOL ULUSAL BİRLİK'

Tarihi ve kritik bir dönemden geçen Kürt halkı işgalcilere karşı varlığını korumasının yegâne yolu ulusal birliğini sağlamaktan geçiyor. Düşüncelerimiz, ideolojilerimiz ve inançlarımız farklı olabilir; ancak Kürt halkı olarak Kürt dilini, kültürünü, coğrafyasını ve tarihi varlıklarını savunmak, korumak, geliştirmek hepimize ayrı ayrı büyük bir ahlaki sorumluluk yüklemektedir. Bu temel değerler partiler üstü ulusal değerler olup ortak bileşkemizdir.
Bu değerler etrafında, her türlü sömürgeci ve işgalci saldırıya karşı Kürt halkını, Kürdistan’ı ve kazanımlarımızı bir ulus olarak korumak için birlik halinde düşman saldırılarına karşı koymalıyız. Aksi takdirde sömürgeci zalimler tarafından acımasızca bir yüzyıl daha halkımıza soykırım dahil her türlü insanlık dışı muamele uygulanacaktır.

'ORTAK DİRENİŞ RUHUYLA KUTLAYACAĞIZ'

Bu bilinçle, Kürt ulusunu bekleyen soykırım dahil tüm tehlikelere karşı Avrupa’da yaşayan milyonlarca Kürt olarak, farklı siyasi, inançsal eğilimleri temsil eden parti. Kurum ve yapılarla yapılan toplantının sonucunda bu yıl Avrupa’da Newroz ateşini ortak direniş ruhuyla kutlamayı kararlaştırdık.
Kurulan ortak Newroz Komitesi başta Almanya merkezi Frankfurt Newrozu olmak üzere Avrupa’nın her yerinde birlikte Newroz kutlamalarını organize edecek. Ülkelerde ve yerellerde oluşacak komitelerle tüm Newrozlar ortaklaşarak 'Bi Agirê Newrozê Faşîzmê û Dagirkeriyê Têkbibin, Yekîtiya Netewî Ava Bikin!' sloganıyla Kürt Ulusal Bayramı Newroz’u geniş bir katılımla yüz binlerle birlikte kutlayacağız!"