Ulm’da HDP’ye saldırılar protesto edildi

Almanya’nın Ulm kentinde düzenlenen bir eylem ile HDP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi. Eylemde “HDP’yi sonuna kadar savunacağız. HDP halktır” mesajı verildi.

Almanya’nın Ulm kentinde düzenlenen bir eylem ile HDP’ye ve devrimci-demokrat muhalefete yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonları protesto edildi.

Kentin en işlek alanı olan Münsterplatz’da düzenlenen mitingde, çok sayıda HDP bayrakları taşınırken, açılan Almanca pankartlarda gözaltılar protesto edildi. Pankartta yer alan gözaltı fotoğrafları kamuoyunun büyük ilgisini çekerken, yoldan geçen çok sayıda kişi durup, yapılan konuşmaları dinledi.

“Faşizme karşı omuz omuza”, “HDP halktır, halk burada” gibi sloganlar atılırken, çeşitli kurumlardan konuşmalar yapıldı.

“Ulm HDP ile dayanışma platformu”nun çağrısı üzerine, ADHF, AGİF, ATİF, SKB, AGEB, KON-MED, Halk Cephesi, HDP Aktivistleri, Die Linke, MLPD, EnternasyonalListe gibi Türkiyeli ve Alman devrimci-demokrat kurumlar eyleme katıldı.

Saldırıların dayanışma ile boşa çıkarılacağı mesajının verildiği eylemde AKP-MHP faşist iktidarının halklara yönelik düzenlediği siyasi soykırımlara dikkat çekildi. HDP ile dayanışma içerisinde olan kurumlar, “Bundan sonra da HDP ile aktif dayanışma içerisinde olmaya devam edeceğiz” denildi.