Tuzak: Bir direniş ordusu olduk

Berlin’de 100 gündür açlık grevi direnişinde olan Mele Mustafa Tuzak, “Eylemimin 100. günündeyim, inanın o kadar mutluyum ki bu gün başlamış gibi hissediyorum kendimi” diye konuştu.

Almanya’nın başkenti Berlin’de süresiz açlık grevi eylemini sürdüren Mele Mustafa Tuzak eyleminin 100. gününde bir mesajla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a ve direnişe bağlılık sözünü yineledi.

Tuzak mesajında şunları belirtti: “Eylemimin 100. günündeyim. İnanın o kadar mutluyum ki bugün başlamış gibi hissediyorum kendimi. Leyla Güven’den Strasbourg’a, oradan zindanlara ve dünyanın dört bir yanına yayılan bir direniş ordusu olmuşuz, manevi olarak birbirimizden güç alıyoruz.

Benim en çok acı çektiğim konu analarımıza faşist polislerin yaptığı muameledir. Onların elleri değdiğinde benim burada bir damarım kopuyor. Çok zoruma gidiyor, işte bu kin ve nefretle sonuna kadar direneceğime inanıyorum.

Bu 100 gün içinde çok şeyler yaşadım. Paris’te Sakine Cansızların şahadet yıldönümüne katıldım, mitingler, Newroz’da halkımızla buluştum, dolu dolu geçti.

Buna inanıyorum ki başkanımız özgür oluğunda zindanlar da, halk da, biz de herkes özgür olacak, ülkemiz de özgür olacaktır. Bunun için de gereken her türlü bedeli ödeyeceğiz, buna hazırız.

Efrîn’in kurtulacağına da inanıyorum, 11 bin şehit verdik.

Bu bedenlerimiz eriyecek ama Kürdistan mutlaka özgürleşecektir. Bütün dünya 40 milyonluk Kürt halkının kurtulacağını görecektir ki kazanan Kürt halkı olacaktır.

Bunu herkesin bilmesi lazım.

Be Serok Jiyan Nabe.”