Türk işgali Adıgey’de protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan’a dönük gerçekleştirdiği işgal girişimi Adigey’de protesto edildi.

İşgalci Türk ordusunun Güney Kürdistan topraklarına dönük başlattığı işgal operasyonu, Rusya Federasyonu’na bağlı Adigey Cumhuriyeti’nde düzenlenen bir basın açıklamasıyla protesto edildi.

Adigey Kürt Kültür Merkezi önünde yapılan açıklamada konuşan Kürdistan Ulusal Kongresi (KNK) Rusya üyesi Feyzo Hüseyin Türk devletinin bölge halkına karşı işlediği suçlara dikkat çekti.

Hüseyin, “İşgalci Türk devleti PKK’yi bahane göstererek Güney Kürdistan topraklarına işgal girişimi başlatmıştır. Bu işgal operasyonunda sivil halkın çok büyük zarar görüyor ve zorla yerlerinden edilmek isteniyor” dedi.

“Kürt düşmanlığında sınır tanımayan AKP faşizmi artık sınır dışında da Kürtleri katletme derdinde” olduğunu söyleyen Hüseyin, “Tek amacı Kürtleri katletmek olan AKP-MHP faşizmine destek veren işbirlikçi Kürtler var” diye tepki gösterdi.

Hüseyin, “Bu güçler bir an önce Kürt halkına zarar veren bu kirli politikalarından vazgeçip, işgal girişimine izin vermemelidir. Türk devletinin Güney Kürdistan’da işlediği savaş suçudur. Buna karşı başta Rusya olmak üzere tüm BM ülkelerini duyarlı olmaya çağırıyoruz” şeklinde konuştu.