Türk devletinin saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Kobanê’nin Helîncê köyünde gerçekleştirdiği katliam ve Viyana’daki faşist saldırı birçok kentte düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Almanya’nın Düsseldorf, Hannover, Hildesheim, Hamburg ve Duisburg kentlerinde Kürdistanlılar ve dostları eylemdeydi.

DÜSSELDORF

Türk devletine ait SİHA’ların Kobanê’nin Helîncê köyüne düzenlediği saldırı ve 3 Kürt kadını katletmesi protesto edildi.

YJK-E ve CENİ’nin çağrısı ile düzenlenen eylem Düsseldorf Eyalet Parlamentosu önünde yapıldı.

Parlamentoya dosya sunan eylemciler sık sık, “Jin, jiyan, azadi”, “Türk devleti hesap verecek”, “Türk ordusu Kürdistan’dan defol”, “Uluslararası dayanışmayı yükseltelim” sloganı attı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde de Ronahi Kadın Meclisi’nin çağrısı ile Türk devletinin katliamı protesto edildi.

Eylemde yapılan konuşmalarda egemen erkek zihniyetinin kadınların güçlenmesinden korktuğu bir zamanda katliam ve terörle kendisini yaşatmayı hedeflediği belirtildi.

Eylemde sık sık, “Biji Serok Apo”, “Jin, Jiyan, Azadî”, “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, Kadın katili Erdoğan” sloganı atıldı.

HILDESHEIM

Almanya’nın Hildesheim kentinde de bir eylemle Türk devletinin Kobanê’nin Helînce köyündeki katliamı protesto edildi.

Angoulemeplatz'ta düzenlenen eyleme Almanlar da katılarak destek verdi.

“Terörist Erdoğan”, “Kadın ve çocuk katili Erdoğan”, “Alman panzerleri Kürdistan’dan çık”, sloganları atıldı. Eylemde saldırıda katledilen 3 Kürt kadınının fotoğrafları ve flamalar taşındı.

HAMBURG

Almanya’nın Hamburg kentinde de bir protesto eylemi düzenlendi. Kobanê ve Viyana’daki saldırı protesto edildi.

Hamburg Demokratik Güç Birliği’nin organize ettiği eyleme ATİK, ADHK taraftarlarının yanı sıra Kürdistanlılar da katıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Erdoğan çetelerinin eliyle gerçekleştirilen provokasyonların asla sonuç vermeyeceği belirtildi.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Viyana’daki faşist saldırı protesto edildi. Duisburg'da ATİF üyesi Gençlik ve Kültür Derneği çağrısıyla, Duisburg König Heinrich Platz'da saat 17.30 da Viyanadaki Faşist saldırı hem de Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

Eyleme ATİF, AGİF ve DKTM aktivistleri katıldı.

GIESSEN

Almanya’nın Giessen kentide de Türk devletinin 3 Kürt kadını katletmesi protesto edildi.

Berlinerplatz’da düzenlenen eyleme kentte yaşayan Kürdistanlılar, YXK, JXK aktivistleri de katıldı.

Eylemde yapılan konuşmada Erdoğan’ın Kobanê ve Kürdistan’daki katliamları anlatılarak, devletlerin bu insanlık suçuna sessiz kalmaları kınandı. Ulusal Kürt Birliği mesajı da verildi.
Eylemde YPG, YPJ, TJK-E, KJB, TEV-DEM bayrakları açılırken sık sık, ‘Kadın Katili Erdoğan’, ‘Çocuk katili Erdoğan’, ‘Jin, Jiyan, Azadî’, ‘Yaşasın uluslararası dayanışma’, ‘Kürdistan’daki soykırıma son’ sloganları atıldı.

BRÜKSEL

Belçika’nın başkenti Brüksel’de de TJK-E, NAV-BEL, SKB ortak bir eylem ile Türk devletinin Kürt kadınları katletmesini protesto etti.

Katledilen her üç kadının fotoğrafları, YPG bayrakları taşıyan Kürdistanlılar sık sık, “Faşist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan” sloganları attı.

Eylem, “Diktatör Erdoğan” sloganları ile sona erdi.

NÜRNBERG

Almanya’nın Nürnberg kentinde Medya Halk Evi tarafından Türk devletinin işgal sarıları ve katliamları protesto edildi.

Jakobplatz’da yapılan eyleme çok sayıda Kürdistanlı katılırken sık sık, “Terörist Erdoğan”, “Diktatör Erdoğan”, "Bijî berxwedan” sloganı atıldı.

Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin işgal saldırıları ve gerçekleştirdiği katliamlara sessiz kalınmaması gerektiği belirtilerek, saldırı ve katliamlara karşı mücadeleyi büyütme çağrısında bulunuldu.

VİYANA

Avusturya’nın başkenti Viyana’da da bir eylemle Türk devleti protesto edildi.

Avrupa Kadın Platformu’nun organize ettiği miting ve yürüyüşe Kürdistanlıların yanı sıra Türkiyeli işçi sendikası Komintern başta olmak üzere sol sosyalist örgütler MLKP, SKB, PARTIZAN, ADKH, Platform Radikale Linke, KJÖ, PYD, DKTM ve DİDİF üye ve aktivistleri katıldı.

Viyana’daki dünkü saldırının da protesto edildiği eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırıları kınandı.

Yürüyüş başlamadan önce Kobanê’de şehit edilen üç Kürt kadın şahsında devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

Halk Wien Hauptbahnhof’a doğru yürüyüşe geçti. Eylemde Türk devletini kınayan ve uluslararası dayanışmaya çağrı yapılan sloganlar atıldı. Bildirilerin de okunup dağıtıldığı eylem Viyana Tren İstasyonu önünde düzenlenen miting ile sona erdi.