Türk devletinin saldırıları birçok şehirde protesto edildi

Türk devletinin dün gece Medya Savunma Alanları, Maxmur Mülteci Kampı ve Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı Avrupa'nın birçok şehrinde alanlara çıkan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Maxmur Mülteci Kampı ve Şengal’e yönelik düzenlediği hava saldırısı Avrupa'nın birçok şehrinde protesto edildi.

DUİSBURG

Almanya'nın Duisburg kentinden DKTM’nin çağrısı ile saat 17.00'da bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin dün gece düzenlediği hava saldırısını protesto etti. Eyleme ATİK ve AGİF aktivistleri de katıldı. Eylemde Duisburg DKTM adına Eşbaşkanı Niyazi Öztaş, ATİK Eşbaşkanı Süleyman Gürcan ve Die Linke Duisburg’dan Özlem Ateş ve MLPD adına konuşmalar yapıldı.

FRANKFURT

Almanların oluşturduğu Frankfurt Kobanê derneği, YXK, Hanau Nujin Kadın Meclisi, Offenbach Sara kadın Meclisi, Frankfurt Amara Kadın Meclisi, Antifa-United, Antifa Siempre, Atik Frankfurt ile yüzlerce kişi Türk devletinin bombardımanını protesto etti. Eylem okunan bildirinin ardından Almanca, Kürtçe, Türkçe atılan sloganlarla sona erdi.

HİLDESHEİM

Türk devletinin, Şengal, Maxmur ve Medya Savunma Alanları’na yönelik hava saldırısı Almanya'nın Hildesheim kentinde protesto edildi. Hildesheim DKTM, Berçem Cîlo Kadın Meclisi ile Meryem Kadın Komünü’nün organize ettiği eyleme Antifa ve Partizan da destek verdi. Eylemde sık sık, "Terörist Erdoğan", "Kadın ve çocuk katili Erdoğan", "Bütün işgalciler Kürdistan'dan defolun" ve "Faşizm döktüğü kanda boğulacak" sloganları atıldı. Eylem zılgıtlar eşliğinde sona erdi.

DÜSSELDORF

İşgalci Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Kandil'e yaptığı hava saldırıları Düsseldorf bölgesinde kitlesel olarak protesto edildi. Kürt halkı ve dostlarının katıldığı eyleme, YXK, IL (İntervenistische linke ), TCŞ, Jinên Ciwanên Azad ve JXK gençlik de katıldı. Bildirilerin okunup dağıtıldığı eylemde, "Bijî berxwedana YPG-YPJ", "Faşizme karşı omuz omuza", "Alman panzerler Kürdistan'dan defol" ve "Jin Jiyan Azadî" sloganları atıldı.

GİESSEN

Almanya’nın Giessen kentinde işgalci Türk devletinin hava saldırısı protesto edildi. Giessen DKTM'nin organize ettiği eylem Berliner Platz’da düzenlendi. Giessen ve çevresinde yaşayan çok sayıda Kürdistanlının yanı sıra Avrupa Süryaniler Birliği (ESU), Giessen Temsilciliği ve Kürdistan Öğrenciler Birliği (YXK) de eyleme destek verdi. Mitingde CENİ ve Êzîdî Kadın Çatı Örgütü tarafından hazırlanan bildiriler okundu. DKTM adına konuşma ve açıklamalar yapıldı. Konuşmalarda işgal saldırıları kınanarak, ulusal birlik vurgusunda bulunuldu.

HEİLBRONN

Almanya'nın Heilbronn kentinde de DTKM tarafından düzenlenen eylemde Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Eyleme onlarca Kürdistanlı ve dostları katıldı.

DARMSTADT

Türk devletinin saldırıları Almanya'nın Darmstadt kentinde de bir mitingle protesto edildi. DTKM'nin düzenlediği eyleme katılan Kürdistanlılar, Türk devletinin saldırılarına karşı gerekirse her gün meydanlarda olacaklarını belirtti. Yaklaşık iki saat süren miting, "Terörist Türkiye", "Kürt katliamcısı Erdoğan", "Biji Serok Apo" ve "Biji PKK" sloganlarıyla sona erdi.

STOCKHOLM

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik eş zamanlı saldırıları ile darbeye karşı harekete geçen HDP'lilerin yürüyüşlerine yönelik devlet terörü İsveç'in başkenti Stockholm'de düzenlenen bir eylemle protesto edildi. Saat 17.00 sularında kent merkezindeki Sergelstorg Meydanı'nda bir araya gelen Kürdistanlılar, tutuklanan milletvekilleri, Türk devletinin Güney Kürdistan'da katlettiği sivillerin resimlerini ve soykırımın durdurulmasını talep eden pankartlar taşıdı.

İsveç Demokratik Kürt Toplum Derneği'nin yaptığı yazılı açıklama okunduktan sonra kitle, Kürt kadınlarının saat 12.00 sularında Dışişleri Bakanlığı önünde başlattıkları nöbete katılmak için yürüyüşe geçti. Bakanlığın karşısındaki Adolf Torg Meydanı'nda birleşen iki grup, daha sonra bir miting gerçekleştirdi.

Eylemde konuşma yapan Stockholm Demokratik Kürt Toplum Derneği Eşbaşkanı Mirhem Yiğit, Türk devletinin Kürt halkının kazanımlarını yok etmek ve DAİŞ çetelerini desteklemek için Güney Kürdistan'a yönelik azgınca saldırılar düzenlendiğini söyledi. Yiğit, İsveç Hükümeti ve parlamentosuna Türk devletinin işlediği insanlık ve savaş suçlarına karşı çıkması çağrısı yaptı.