Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik soykırım saldırıları Avrupa'nın birçok şehrinde protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Medya Savunma alanları, Şengal ve Maxmur'a yönelik saldırıları İsveç Parlamentosu önünde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Eylemde İsveç Kürt Toplum Merkezi'nin konu hakkında İsveç medyasına gönderdiği yazılı açıklaması okundu. Açıklamada Türk devletinin, Kürt halkının kazanımlarını yok etmek için insanlık dışı saldırılara başvurduğu belirtildi. İsveç ve Avrupa ülkelerine Türk devletinin saldırılarına karşı çıkmaları çağrılarının yapıldığı eylemde, "Türk ordusu Kürdistan'dan defol", "Katil, faşist Erdoğan", "Türkiye'yi boykot et" ve "Kürdistan’la dayanışma" sloganları atıldı.

HELSİNKİ

Türk devletinin Güney Kürdistan'a yönelik saldırıları Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de protesto edildi. Parlamento önünde bir araya gelen yüzlerce kişi ABD ve Avrupa devletleri başta olmak üzere uluslararası güçlerin saldırılar karşısındaki sessizliğine tepki gösterdi. Türk devletinin DAİŞ adına Kürt halkından intikam aldığına dikkat çekilen eylemde, sık sık "Faşist devlet Kürdistan'dan defol", "Katil Erdoğan" sloganları atıldı. Yaklaşık 1 saat süren eylem Fince, Kürtçe, İngilizce ve Türkçe açıklamaların okunmasının ardından sona erdi.

DEN HAAG

Türk devletinin Kürdistan'daki işgal saldırıları Hollanda'nın Den Haag şehrinde de protesto edildi. Hollanda Parlamentosu önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, burada yaptıkları eylemle Türk devletinin Güney'e yönelik başlattığı saldırıları protesto etti. Eylemde Hollandaca ve İngilizce bildiriler okundu.

MULHOUSE

Fransa’nın Mulhouse şehrinde Tevgera Ciwanên Şoreşger ve Jinên Ciwan ên Azad’ın çağrısıyla bir araya gelen Kürdistanlılar, Maxmur, Şengal ve Kandil'e dönük hava saldırılarını protesto etti. Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'ın posterleri ile PKK-TJK-E bayraklarının açıldığı eylemde sık sık Fransızca, Kürtçe ve Türkçe, "Biji Serok Apo”, "Faşist Erdoğan" ve "Terörist Türkiye" sloganları atıldı.

OSLO

Norveç’in başkenti Oslo’da Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Kürdistanlıların yanı sıra Norveçlilerin de katıldığı eylemde Norveç hükümeti ve Avrupa devletleri başta olmak üzere uluslararası güçlerin, Türk devletinin saldırılarına karşı sessizliğine tepki gösterildi.

UngKurd adına bir konuşma da yapıldığı eylemde “Erdoğan Kürdistan’da katliam yapıyor” yazılı pankart açıldı ve sık sık “Katil Türkiye”, “Erdoğan, çocuk katili”, “Em Mexmurin, Mexmur li vire” sloganlarının atıldı.

 

KASSEL

İşgalci Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanlarına yönelik düzenlediği hava saldırıları Almanya'nın Kassel kentinde protesto edildi. Navenda Civaka Kurd Derneği öncülüğünde saat 18.00’da Königplatz meydanında başlayan eylemde üzerinde Almanca "Tüm dünya koronavirüs ile savaşırken Erdoğan savaş uçaklarıyla Kürdistan’da Kürtleri bombaladı" yazan pankart açıldı. Sık sık Almanca ve Kürtçe attıkları sloganlar ile Türk ve Alman devletlerinin işbirliğini protesto eden eylemcilere çevredeki halk da destek verdi.

NÜRNBERG

Almanya’nın bir diğer şehri Nürnberg'de de Türk devletinin Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur Mülteci Kampı’na yönelik saldırıları düzenlenen bir eylem ile protesto edildi. Nürnberg Medya Halk Evi tarafından Jakobplatz’da yapılan eyleme çok sayıda Kürdistanlı katıldı. "Türk ordusu Kürdistan'dan çık" pankartın taşındığı eylemde sık sık, "Terörist Erdoğan", " Faşist Türk devleti Kürdistan'dan defol" sloganları atıldı.

STUTTGART

Almanya’nın Stuttgart kentinde Schlossplatz (Kobanê) meydanında bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger, DTKM, MLKP ve Alman sol sosyalistler Türk devletinin Kürdistan işgalini kınadı. Kurumlar adında yapılan açıklamada, "Türk devleti Kürdistan coğrafyasında başta Maxmur, Şengal ve Kürt savaşçılarının bulunduğu Medya Savunma alanlarını bombaladı. En son dün gece geç saatlerde Heftanin bölgesinde gerek havadan gerekse karadan bir işgal harekatı başlatmıştır. Bu da beraberinde yeni katliamlar ve yeni doğa tahribatlarını da getirecektir. Buradan kamuoyuna sesleniyoruz bu katliama sessiz kalmayın" denildi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde de Türk devletinin işgal saldırıları protesto edildi. Bahnhofvorplatz’da düzenlenen eylemde Alman hükümetine çağrı yapılarak, Türk devletinin Kürtlere karşı saldırı ve soykırım saldırılarının sağlayacak ekonomik ve siyasi baskıların yapılması gerektiği belirtildi.

Eylem sloganlarla sona erdi.

DORTMUND

Almanya’nın Dortmund kentinde de yapılan eylemle Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Eylemde yapılan konuşmalarda eylemlerin süreceği belirtilirken, “Faşist Erdoğan hesap vermeli, Kürdistan Türk sömürgeciliğine mezar olana kadar direniş devam edecek” denildi.

BASEL

Türk devletin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alanları’na yönelik saldırılarına karşı İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar bugün Zürih, Basel, Luzern ile Lozan kentlerinde alanlara çıkarak saldırıları protesto etti.

Basel'de Claraplatz alanında akşam saatlerinde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları burada bir miting gerçekleştirdi. "Türk devletinin işgal saldırılarını durdurun", "Türk devleti Kürdistan'da katliam yapıyor" yazılı pankart ve dövizler taşıyan eylemciler sık sık Türk devletinin işgal ve katliam saldırılarına karşı Kürt halkıyla dayanışma çağrılarının yapıldığı sloganlar attı. Yaklaşık 1 saat süren eylem boyunca Almanca bildiriler okunurken, eylem sloganlarla sona erdi.

ZÜRİH

İsviçre'nin Zürih kentinde parlamento önünde bir araya gelen Kürdistanlılar Türk devletinin saldırılarını protesto etti. "Faşizm kaybedecek, direnen halklar kazanacak" ve "Kahrolsun Faşizm" sloganlarının atıldığı eyleme, Kürt toplum merkezi, İsviçre Demokratik Güç Birliği, PYD, Kürt Kadın Hareketi, Rojava Komitesi'nin de aralarında bulunduğu çok sayıda örgüt katıldı.

Yine Rathaus alanında İDGB'nin (İsviçre Demokratik Güç Birliği) çağrısıyla da bir eylem yapıldı. Almanca bildirilerin okunduğu eylemde, İsviçre Kürt Toplumu Eşbaşkanı Ali Şimşek burada bir konuşma yaptı. İşgal ve katliam saldırılarına karşı mücadele etmenin tek şartının Kürt halkının birliğinden geçtiğini belirten Şimşek başta İsviçre devleti olmak üzere Avrupa devlerinin AKP/MHP faşizminin bu saldırılara suskunluklarıyla destek sunduklarına dikkat çekti. Kurumlar adına yapılan konuşmaların ardından eylem sonlandırıldı.

LUZERN

Demokratik Kürt Toplum Merkezinin çağrısıyla Bahnhofplatz'ta bir araya gelen Kürdistanlılar burada gerçekleştirdikleri eylemle Türk devletinin saldırılarını protesto etti. Sık sık işgal ve katliam saldırılarına ve AKP/MHP faşizmine karşı sloganlar atan eylemciler burada oturma eylemi gerçekleştirdi. Almanca bildirilerin de okunduğu eylem daha sonra sonlandırıldı.

Lozan kentinde de aynı amaçla St Laurent kilisesi önünde bir eylem gerçekleştirildi.

VILLIER LE BEL

Fransa’nın başkenti Paris’in Villiers le Bel banliyösünde TCŞ ve JCA aktivisti gençlerin, Türk soykırım saldırıları protesto etti.

Saat 20’de kent merkezinde toplanan gençler, en önde Fransızca, “Türkiye’deki faşizmi durdur” yazan pankartla yürüyüşe başladı. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleri ve PKK, KCK bayrakları ile yürüyen gençler sloganlarla Türk devletinin soykırım saldırılarını protesto etti.

Kent içerisinde yapılan yürüyüşün ardından tekrar tren istasyonu önüne gelen gençler, burada yaptıkları açıklama ile eylemi sonlandırdı.

BONN

Almanya’nın Bonn kentinde de Türk devletinin saldırıları protesto edildi. Bonn Münster Palatz’da düzenlenen eylemde işgalci Türk devletinin Kürtler üzerindeki baskıları, Medya Savunma Alanları, Şengal ve Maxmur’a yönelik düzenlenen işgal saldırıları protesto edildi.

Konuşmaların yapıldığı eylemde sık sık, “Katil Erdoğan Kürdistan’dan defol”, “Merkel finanse ediyor, Erdoğan bombalıyor”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

LİMASSOL

Kıbrıs'ın Limassol kentinde Kürdistanlılar ve dostları Türk devletinin Maxmur, Şengal ve Medya Savunma Alalarına saldırıları protesto edildi.

Kürt toplum merkezi önünden Moloz parkına kadar yürüyen Kürdistanlılar, Türk devletinin Güney Kürdistan’a saldırılarıyla tüm Kürtlerin kazanımını hedeflediği ve Kürdistan'ın tamamını işgal etmek istediği vurgulandı.

Açıklamaların okunup bildirilerin dağıtılmasıyla ve “İşgalci Türkiye”, “Faşist Erdoğan”, “Biji Serok Apo” ile Kürlerin birliğini içeren sloganlar atıldı.