Türk devletinin faşist saldırıları Duisburg’da protesto edildi

Türk devletinin Kürdistan’a yönelik düzenlediği faşist saldırılar Almanya’nın Duisburg kentinde düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Almanya’nın Duisburg kentinde Türk devletinin Kürdistan’a yaptığı faşist saldırılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara yönelik baskılar ve saldırılar DKTM ve AGİF’in çağrısıyla düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Königstr.’de düzenlenen mitingde DTKM Eşbaşkanı Niyazi Öztaş, Şehit Asya Yüksel Kadın Meclisi adına Amara Tolhildan konuşma yaptı.

Türk devletinin barbarca saldırılarına karşı her gün alanlarda olunacağı belirtilen konuşmalarda “Erdoğan ve çeteleri kaybettikçe Kürtlere daha çok saldırıyor ve bu şekilde intikam almak istiyor. Son dönemde gerçekleştirilen uygulamalar, tecavüz, katletme siyasetine karşı herkes sesini çıkarmalıdır” denildi.

Kadın ve çocuklara yönelik gerçekleştirilen cinsel saldırı ve tecavüzün katletme siyaseti olduğuna dikkat çekilen konuşmalar ardından eylem, Avrupa kamuoyuna da Türk devletinin gerçekleştirdiği gasplara ve insan hakları ihlallerine karşı çıkma çağrısında bulunuldu.

“Katil Erdoğan”, “Terörist Erdoğan”, “Biji berxwedana Rojava”, “Biji berxwedana Heftanin”, sloganlarının atıldığı eylem 29 Temmuz günü König-Heinrichplatz’da kadına yönelik şiddeti protesto mitingine katılım çağrısıyla sona erdi.