Türk devletinin Şengal saldırısı protesto edildi

Faşist Türk devletinin Şengal saldırısı ve Zeki Şengali'nin katledilmesi Avrupa'da düzenlenen eylemlerle protesto edildi.

Türk devletinin Şengal'e dönük saldırısı ve Zeki Şengali'nin suikast sonucu katledilmesi Avrupa'da yaşayan Kürdistanlılar tarafından protesto edildi. İngiltere'nin Liverpoll kentinde Northwest Kürt Halk Meclisi'nin organizesiyle, şehrin merkezinde toplanan Kürdistanlılar, Türk devletini protesto etmek amacıyla yürüyüş düzenledi.

Eylemde İngilizce yapılan konuşmalarda, Türk devletinin 15 Ağustos günü Şengal'e yaptığı saldırının DAİŞ'in 3 Ağustos 2014 yılında Şengal'e yaptığı saldırının devamı olduğu belirtildi. Türk devletinin Kürdistan'daki katliamlarının geçmişten bugüne kadar sürdüğü belirtilen konuşmalarda, İngiliz devletinin Türk Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'la ilişkilerini sürmesine de tepki gösterildi.

MELBOURNE

Şehit Zeki Şengali Avustralya'nın Melbourne kentinde yaşayan Kürdistanlılar tarafından Demokratik Kürt Toplum Merkezi'nde (DKTM) düzenlenen bir etkinlikle anıldı. Devrim şehitleri için 1 dakikalık saygı duruşu ile başlayan anmada NAV-KURD eşbaşkanları Süleyman Ateş ve Hilal Canpolat, şehit Zeki Şengali'nin yaşamı ve mücadelesine dair değerlendirmelerde bulundu. Faşist Türk devleti ve KDP'nin işbirliğinin protesto edildiği anma, yarın saat 13.00'da Melbourne şehir merkezinde yapılacak protesto eylemine katılım çağrısı ile sona erdi.

BRÜKSEL

Belçika'nın Başkenti Brüksel'de Dersim'de şehit düşen Atakan Mahir ve Şengal'de katledilen Zeki Şengal için bugün saat 16.00'da Türk Konsolosluğu önünde DKTM ve Şehit Beritan Kadın Meclisi öncülüğünde eylem düzenlendi. Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve "Faşist Erdoğan, kanlı ellerini Şengal'den çek" pankartlarının taşındığı eylemde, "Öcalan'a özgürlük", "Şengal'e özgürlük" ve "Katil Erdoğan" sloganları atıldı.

BREMEN

Almanya'nın Bremen şehrinde Eyalet Parlamentosu önünde Irak, KDP ortaklığında Türk devletinin saldırısı sonucu Zeki Şengali'nin katledilmesi protesto edildi. NEV-YEK tarafından organize edilen eyleme, Bremen Kürt Demokratik Derneği ve Said Kürdi camisi de destek verdi.

Almanya ve diğer Avrupa ülkelerine Êzidîlere yönelik saldırılara karşı sessiz kalınmaması çağrısında bulunulan eylemde Almanya kamuoyuna seslenerek, "Yahudi halkına yapılan soykırım bugün Êzidî halkına yapılıyor" denildi. Ulusal birlik çağrısında bulunan eylemciler, halkına ihanete edenlere bir an önce bundan vazgeçme çağrısında bulundu. Eylem yarın Bremen Eyalet Anagtarı önünde saat 16.00'da yapılacak protestoya katılım çağrısıyla sona erdi.