Türk devletinin Şengal’e saldırısı Giessen’de protesto edildi

Giessen’de Türk devletinin Şengal’e yönelik düzenlediği saldırı, KCK Yürütme Konseyi ve Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengalî’yi (İsmail Özden) katletmesi kitlesel bir şekilde protesto edildi.

Türk devletinin Şengal'e yönelik düzenlediği saldırı ve KCK Yürütme Konseyi ve Êzidî Koordinasyonu üyesi Zeki Şengali’yi (İsmail Özden) bugün düzenlenen bir eylemle protesto edildi.

Berçem Kadın Meclisi ve Giessen Halk Meclisi tarafından organize edilen yürüyüş ve mitingde Türk devletinin saldırılarına öfke dinmedi.

Giessen, Wetzlar, Marburg kentleri ve çevresinde yaşayan Kürdistanlıların katıldığı yürüyüş Berliner Platz’da başladı. Zeki Şengalî’nin fotoğrafının yer aldığı “ŞENGAL affetmeyeceğiz, unutmayacağız”, “Türk devleti Kürt ormanlarını yakıyor, Türk devleti Kürt bölgelerini yıkıyor” yazılı pankartlar taşındı.

Eylemde, YPG, YPJ, YBŞ, YJŞ, PYD ve Paris’te katledilen üç Kürt kadın devrimcinin bayrak ve flamaları taşındı. Yürüyüş boyunca Almanca, “Alman panzerleri Kürdistan’dan defol”, “Diktatör Erdoğan”, “Çocuk katili Erdoğan”, “Faşist Erdoğan”, “Almanya finanse ediyor, Erdoğan/Türkiye bombalıyor”, “Yaşasın uluslararası dayanışma” sloganları atıldı.

Genç kadınlar da söyledikleri marşlarla Kürdistan Özgürlük Mücadelesi gerillalarını da selamladı. Yürüyüşe çevreden geçen Almanlar alkış ve Zafer işareti ile destek verdi. Avrupa Kürdistanlılar Demokratik Toplum Kongresi’nin (KCDK-E) konuya ilişkin hazırladığı bildiriler dağıtıldı ve okundu. Eylemde Türk devleti tarafından yakılan başta Dersim olmak üzere Kürdistan ormanları için de bilgilendirme yapıldı.

Yürüyüş, miting alanı Kirchenplatz’a kadar devam etti. Miting, Ey Reqîb marşı ile durulan saygı duruşu, okunan açıklama ardından sona erdi.