Toronto, Londra ve Torino'da Şengal protestosu

Kanada’nın Toronto kentinde Türk devletinin Şengal’e düzenlediği saldırı bir eylemle protesto edildi. Britanya'nın başkenti Londra'da ve İtalya'nı Torino kentinde Kürdistanlılar eylemdeydi.

Kanada’nın Toronto kenti merkezinde bir araya gelen kitle, Şengal Koordinasyonu üyesi Zeki Şengal’in katledilmesini kınadı.

Açılan pankartlarla ve dağıtılan bildirilerle derhal hava sahasının kapatılması ve katliamların sonlandırılması çağrısı yapıldı.

Eylem açıklamadan sonra sona erdi.

LONDRA

Britanya’nın başkenti Londra’da da Kürtler Şengal’e yönelik Türk devletinin saldırılarını protesto etmek amacıyla bugünde eylemdeydi.

Woodgreen Kütüphanesi önünde yapılan eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin saldırısına karşı uluslararası güçlerin sessizliği kınandı.

“Katil Erdoğan, Şengal’den, Ortadoğu’dan defol”, “Şengal yalnız değildir”, “Biji Serok apo”, “Biji YBŞ” sloganları atıldı.

Bilgilendirmenin de yapıldığı eylemde bildiriler de dağıtıldı. Eylem sloganlarla sona erdi.

TORİNO

Türk devletinin Şengal’e saldırısı ve KCK Yürütme Konseyi üyesi Zeki Şengali’yi katletmesi İtalya’nın Torino kentinde bir eylemle protesto edildi.

Kastello Meydanı’nda bir araya gelen kitle sloganlarla saldırıyı protesto etti. Eylemde yapılan konuşmalarda Türk devletinin insanlık suçu işlediğine dikkat çekilerek, sessizlik kınandı.

Eylemde sık sık, “Katil Erdoğan”, “Şehit namirin" sloganları atıldı.