Timtik ve Ünsal için Den Haag’da eylem

Hollanda’nın Den Haag kentinde, adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan avukatlar Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal için eylem yapıldı.

Hollanda Dışişleri Bakanlığı’nın önünde düzenlenen eylemi Türkiye ve Kürdistanlı kurumlardan oluşan Demokrasi Platformu organize etti.

Demokrasi Platformu bileşenleri AVEG-KON, SKB, DemNed, ADHK ve ATİK adına yapılan konuşmalarda ölüm orucundaki avukatların taleplerinin adil yargılanma ve özgür savunma haklarının evrensel haklar olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda bu taleplerin hemen kabul edilmesi gerektiği belirtildi.

Faşist Türk devletinin Rojava ve Güney Kürdistan’daki saldırıları, Türkiye- Kürdistan’da hızla artan kadın cinayetleri ve katilleri koruyan zihniyet, sivil siyasete, aydınlara ve gazetecilere yapılan saldırılar, cezaevlerinde ve sorgularda yaşanan işkenceler ve mahkemelerdeki hukuk dışı uygulamalara da konuşmalarda dikkat çekildi.

“Adil yargılanma, özgür savunma hakkı evrenseldir, talepleri kabul edilmelidir” yazılı ve ölüm orucu eylemcileri Ebru Timtik ve Aytaç Ünsal’ın resimlerinin taşındığı dayanışma eyleminde sık sık “Onlara özgürlük, onları yaşatın!”, “Onların mücadelesi bizim mücadelemizdir”, “Yaşasın enternasyonal dayanışma!”, “Faşist AKP”, “Diktatör Erdoğan!”, “Kürdistan’da katliamlara son” sloganları atıldı.