TEV-ÇAND: Köln yürüyüşünde halkımızın yanındayız

TEV-ÇAND, büyük Köln yürüyüşü için “17 Şubat günü tek program vardır, o da Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü için yapılacak olan tarihi eylemdir” diyerek, halkın yanında olacağını açıkladı.

TEV-ÇAND sanatçıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için 17 Şubat günü Köln’de gerçekleştirilecek merkezi yürüyüşe katılım çağrısında bulundu.

TEV-ÇAND sanatçıları tarafından, ‘Abdullah Öcalan’a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm’ mitingine ilişkin yapılan yazılı açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Kapitalist devletler, işgalci Türk devletinin Kürt davasını ve Kurdistan'ı yok etme umudunu gerçekleştirmek amacıyla tüm insani değerleri açıkça ihlal etmiştir. Önce tüm diplomatik çabaları engellediler, ardından uluslararası komployla Önder Apo'yu mafya usulü kaçırıp Kürt düşmanlığı üzerine yemin etmiş devlete teslim ettiler. Hayalleri, Önder Apo'nun yakalanması halinde onunla birlikte Kürt halkının özgürlük mücadelesinin de yok olmasıydı. Ve bu sayede onları rahatsız edecek Kürt sorunu diye bir şey de kalmayacaktı. Ama daha önceki isyanları iyi okuyup araştıran Rêber Apo, ve Apocu hareketi hiçbir güç Kürt halkından ayıramayacaktır. 

İlk günden itibaren Önder Apo'nun bakış açısıyla Kürt halkı ve özgürlük hareketi komplonun anlamını doğru okudu ve ona göre hareket etti. İşgalci devletin ve ortaklarının tüm umutlarını ve hedeflerini yerle bir ettiler, mücadelelerini büyüttüler, örgütlerini daha da güçlendirdiler. Kurdistan'ın 4 parçasında ve yurtdışında Kürtler günlerdir protesto gösterileri yapıyor ve Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğünü talep ediyor. 25 yıldır durmadan bu mücadeleyi veren Kürt halkı ve dostları, her geçen gün komplocuların planlarını boşa çıkardıklarını kanıtlıyor. İşgalci devlet, 25 yıldır, müttefiklerinin onayıyla herkesin gözü önünde Rêber Apo üzerinde ahlaksız bir tecrit uyguluyor.

25 yıldır demokratik çözüme giden yollar tıkanıyor. İşgalci Türk devleti, kapitalist devletlerin sağladığı yasaklı silahları kullanarak Kürt halkına ve savaşçılarına saldırıyor, katliam yapıyor. Köyler, şehirler yok ediliyor, siyasi ve kültürel soykırım en vahşi boyuta ulaşmış durumda. Rojava'da altyapılar her gün bombalanıyor, siyasi cinayetler işleniyor, sanatçılar, aydınlar ve aktivistler hedef alınıyor. Bu eylemleriyle özgürlük mücadelesini bitiremezler ve Kürt halkını esir alamazlar. İşgalci devleti çıldırtan da budur.

Yurtsever sanatçılar olarak halkımızın özgürlük mücadelesinde rolümüz ve görevlerimiz olduğunu biliyoruz, her eylemde halkımızın yanındayız ve öncülük etmeye çalışıyoruz. Dolayısıyla bu tarihi günde biz yurtsever sanatçıların ve kültür emekçilerinin tümünün halkımızın yanında olması gerekir. 17 Şubat günü tüm programlarımızı durduracağız ve ‘O gün tek program vardır, o da Rêber Apo'nun fiziki özgürlüğü için yapılacak olan tarihi eylemidir’ diyeceğiz.”