Tecrit bugün İsveç Parlamentosunda tartışılacak

Türk devletinin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uyguladığı ağırlaştırılmış tecrit ve cezaevlerinde ve Avrupa'da süren açlık grevleri İsveç Parlamentosu'nun bugünkü oturumunda tartışılacak.

Sol Parti Milletvekili Amineh Kakabaveh, geçtiğimiz ay verdiği bir önergeyle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecrit ve tecridin kaldırılması için sürdürülen açlık grevleri, HDP'nin tutuklu yöneticileri, aydın ve akademisyenlerin durumlarının parlamentoda ele alınarak tartışılmasını talep etmişti.

15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen darbe girişiminden sonra ülkede yaşanan insan hak ve ihlallerini somut örnekler vererek sıralayan Kakabaveh, Türk devletinin Rojava'ya yönelik saldırgan politikasına karşı çıkılmasının önemine de vurgu yapmıştı.

Kakabaveh, İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström'e “Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridin kaldırılması için ne yapmayı düşünüyor sunuz?” sorusunu da yöneltmişti.

Tecrit ve Türkiye'deki insan hakları ihlalleri ve açlık grevlerinin tartışılacağı oturum bugün saat 13.00'de başlayacak.