Gençlerden 5 merkezde eylem-YENİLENDİ

TCŞ üyesi gençler 5 merkezde yaptıkları eylemlerle Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uygulanan ağırlaştırılmış tecridi protesto etmek amacıyla düzenlenen açlık grevi direnişlerine dikkat çekti.

Tevgera Ciwanên Şoreşger üyeleri Almanya’nın Bonn kentinde Leyla Güven’in 70’inci gününe giren direnişine dikkat çekmek amacıyla eylem yaptı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterlerinin açıldığı eylemde yapılan konuşmalarda, “Leyla Güven yoldaşın öncülüğünde süren açlık grevi direnişleri kritik bir aşamaya ulaşmıştır. Artık devrimci gençlik öncülüğünde bütün halkımız seferberlik ruhuyla eyleme geçmelidir. Eylemsiz geçen her bir gün tecride ortak olmak demektir. Kürdistan gençliği aralıksız ve kararlı bir şekilde bulundukları her yerde eylem halinde olmalı, başkaldırmalı ve tecridi kırmalıdır” denildi.

BOCHUM

Bochum kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger’in çağrısıyla kent merkezinde bir sivil itaatsizlik eylemi ile süresiz açlık grevleri selamlandı. Yapılan konuşmalarda eylemleri büyütme ve tecrit kırılana kadar eylem halinde olmak gerektiği belirtildi. Gençler ayrıca 19 Ocak’ta Essen Hauptbahnhof önünde yapılacak olan tecride karşı büyük gençlik yürüyüşüne güçlü katılım çağrısı yaptı.

BIELEFELD

Almanya’nın Bielefeld kentinde de enternasyonalist gençlerin de katılımı ile bir eylem düzenledi. HBF önünde bir araya gelen gençler, sivil itaatsizlik eylemi düzenledi. “Biji Serok Apo”, “Yaşasın PKK” sloganlarının atıldığı eylemde Leyla Güven ve açlık grevi direnişçilerine destek pankartı açıldı.

DUISBURG

Gençler merkez tren istasyonu önünde eyleme geçen gençler "Bijî Serok Apo" sloganlarıyla tecridi protesto etti ve Leyla Güven'in yanı sıra tüm süresiz açlık grevi eylemcilerine destek verdi.

BORDEAUX

Fransa’nın Bordeaux kentinde de Tevgera Ciwanên Şoreşger üyesi gençler şehrin en işlek caddesi olan Sainte Catherine’de eylemdeydi. Öcalan’a uygulanan tecrit işkencesi ile Leyla Güven başta olmak üzere, Strasbourg, Galler, Hewlêr, Toronto ile Türkiye cezaevlerindeki açlık grevi direnişleri hakkında bilgilendirme yapan gençler bildiri de dağıttı.

Öcalan üzerindeki tecrit kalkmadığı sürece eylemlerinin devam edeceğini bildiren gençler, “Rêber Apo'nun özgürlüğü bizim özgürlüğümüzdür. Bunun için gereken her şeyi yapacağız” dediler.

MARSİLYA

Fransa’nın Marsilya kentinde Tevgera Ciwanên Şoreşger aktivistleri bir eylem düzenlendi. Bel du Maiden’de yolu trafiğe kapatan gençler, 35 dakika boyunca sloganlarla eylemlerini sürdürdü. Yürüyüşe devam eden gençler, yaptıkları açıklama ardından eylemlerini sonlandırdı.