Tamil halkı Almanya'da eylemdeydi

Tamil halkına yönelik soykırım politikalarına karşı Almanya kentlerinde Eelam Tamil Halk Konseyi öncülüğünde alanlara çıktı.

Almanya bugün Tamil halkının eylemlerine sahne oldu. Tamiller Berlin, Bremen, Stuttgart, Frankfurt ve Düsseldorf'ta miting ve yürüyüş düzenledi. Eylemleri Almanya Eelam Tamiller Halk Konseyi organize etti. Düsseldorf'taki eyleme Kürtler de destek verdi.

Düsseldorf'taki eylemde bir miting yapıldı. DGB Haus önünde yapılan eylemde önce saygı duruşunda bulunuldu.

Eelam Tamil Halk Konseyi adına yapılan konuşmada şöyle denildi:

"Bugün Sri Lanka devletinin kuruluşunun 75. yıl dönümü. Onlar kutlama yapıyor ama bugün bizim kara günümüzdür. Çünkü, 75 yıldır Eelam Tamillerine sistematik bir baskı ve soykırım uygulanıyor."

Tamillerin eyleminden hemen sonra Kürtler de aynı yerde toplanıp miting düzenleyecekti. Tamillerin mitingine katılarak destek veren Kürtler adına kadın hareketi temsilcisi Medya Rosan bir konuşma yaptı. Rosan, "Kürt ve  ve Tamil halkları aynı baskılara maruz kaldı, aynı acıları yaşadı ve yaşıyor. Halkımızın dayanışma duygularını iletiyoruz" dedi.

Tamil Konseyi üyeleri miting ardından yürüyüşe geçti. Tamillerin yürüyüşe geçmesi ardından Kürtlerin 15 Şubat Uluslararası Komplosu'na karşı protesto mitingi başladı.