Sydney’de tecrit protestosu: Öcalan rolünü oynayabilmeli

Sydney’de tecrit protesto edildi. Eyleme katılan Yeşiller Partisi Milletvekili David Shoebridge, "Öcalan serbest kalmalı, rolünü oynayabilmeli" dedi.

Avustralya'nın Sydney kentindeki New South Wales Parlamentosu'nun önünde bir araya gelen Kürdistanlılar, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a dönük tecridi protesto etti.

Sydney Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Rojava Sydney Dayanışma Komitesi öncülüğündeki eylemde, Tertip Komitesi adına Brusk Aeiveri konuşma yaparak, "Derhal tecride son verilmesini istiyoruz" dedi.

'ÖCALAN BARIŞ İÇİN ROL OYNADI, TÜRKİYE SİNSİLİK YAPTI'

Yeşiller Partisi Milletvekili David Shoebridge, eylemcileri ziyaret ederek konuşma yaptı.

Shoebridge, şunları söyledi:

"Bugün burada olmanız, barışı ve demokrasiyi savunduğunuzu gösteriyoruz; gurur verici. Sizleri kutluyorum. Bugün Kürt halkının sadece Türkiye'de değil, bütün Ortadoğu coğrafyasında hak ihlallerine maruz kaldığını görebiliyoruz. 40 milyonluk bir halk ve her türlü zulüm, katliam yaşıyor. Kürtlerin dünyadaki bütün halklar gibi kendini yönetmesi en doğal haktır.

Öcalan PKK lideridir ve Türkiye'deki siyasi krizin son bulması için çok mücadele etti, Türkiye'de barışın sağlanması için kilit rol oynadı. Türk devleti ise sinsi bir politika izledi. Avustralya Türk devletinin Ortadoğu'daki sinsi planlarını görmeli. Bugün Türkiye'de 200'e yakın gazeteci ve yazar cezaevinde.

Öcalan'ın derhal serbest bırakılması ve Kürt sorununun çözümü için siyasi rolünü oynayabilmesi lazım.

Bütün siyasi tutsaklar ve gazeteciler, yazarlar serbest bırakılmalı."

NAV-DEM ve KNK, hazırladıkları dosyayı Shoebridge'e teslim etti.