Sydney'de KCK hamlesi sahiplenildi

Sydney'de yaşayan Kürtler ve dostları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için sokağa çıktı, KCK'nin hamlesini sahiplendi.

KCK'nin "Tecride, Faşizme, İşgale Son: Özgürlüğü Sağlama Zamanı" şiarıyla başlattığı hamle Avustralya'nın Sydney kentinde de sahiplenildi.


DKTM öncülüğünde NSW Eyalet Parlamentosu'nun önünde düzenlenen basın açıklamasında KCK'nin "Tecride, Faşizme, İşgale Son: Özgürlüğü Sağlama Zamanı" şiarıyla başlattığı hamlesi sahiplenildi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü istendi. Eyleme siyasi parti temsilcileri, din insanları ve sanatçılar da katıldı.

'SERBEST KALMALI VE ROLÜNÜ OYNAYABİLMELİ'

Din Adamı Rahip Bill Crews, "Kürt halkı kendi kaderini tayin etme hakkına sahip olmalıdır. Bugün buradayım çünkü Öcalan'ın özgürlüğü için başlatılan kampanya ile dayanışmak istiyorum. Öcalan derhal serbest kalmalı ve barış için rolünü oynayabilmeli. Öcalan'ın özgürlüğü için dua edeceğim" dedi.
Yeşiller Partisi  Milletvekili  David  Shoebridge ise "Öcalan barış için çok çaba verdi. Şimdi özgür olma zamanı. Erdoğan hükümeti Kürt halkının temsilcilerine yönelik baskılarına son vermeli ve diyalog yoluna başvurmalı" diye konuştu.

'TEŞEKKÜR ETMELİYİZ'

Yeşiller Partisi Milletvekili Jaime Parker de PKK'nin "terör örgütleri listesi"nden çıkarılması gerektiğini belirtti, DAİŞ'e karşı savaşan PKK, YPG-YPJ'ye teşekkür edilmesini istedi. Parker, "Öcalan derhal özgürlüğüne kavuşmalı" dedi.
Sosyalist İttifak adına konuşan Gim Hankins, "Öcalan'ın özgürlüğü hepimiz için önemli" derken, Rojava İle Dayanışma Grubu'ndan Peter Boyle de "Öcalan tüm ezilen halklar için mücadele ediyor. Ortadoğu'nun Mandela'sıdır" diye kaydetti.

'HAMLE ETRAFINDA KENETLENELİM'

Eylemde konuşan DKTM ve ADKTF eşbaşkanları da "Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü Ortadoğu'ya barış gelmesi demektir. Barışa, demokrasiye inanan herkes, bu hamle etrafında kenetlenmelidir" mesajını verdi.
Eylem, Hozan Xanemîr'in şarkıları ve sloganlar eşliğinde son buldu.