GÖRÜNTÜLÜ

Sydney'de 4 Nisan kutlaması

4 Nisan’ın tarihte ilk kez dört parça Kurdistan'ı etkileyen, kapsayan ve öncülük eden Önderliksel bir doğuş olduğunu vurgulayan DKTM Eşbaşkanı Gülay Alkan, “Halk olarak Önder Apo etrafında daha güçlü kenetlenerek özgürlük mücadelesini yükselteceğiz” dedi.

4 NİSAN

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın 75. doğum günü Avustralya'nın Sydney kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde (DKTM) düzenlenen kitlesel bir etkinlikle kutlandı.

DKTM Eşbaşkanı Gülay Alkan burada yaptığı konuşmada, "Önder Apo’nun doğumu özgürlük için ayağa kalkan bir halkın yeniden doğuşudur. Kurdistan tarihinde ilk kez dört parça Kurdistan'ı etkileyen, kapsayan ve öncülük eden Önderliksel bir doğuştur. Önder Apo’nun fiziki özgürlüğünün sağlanması için halk olarak Önder Apo ve PKK'nin etrafında daha güçlü kenetlenerek özgürlük mücadelesini yükselteceğiz” dedi.

DKTM adına Ronahî Qendîl ve Timur Tetwan ise, 25 yıldır esir tutulduğu İmralı Adası'nı düşünceleriyle, ürettikleriyle bir akademiye dönüştüren Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın, geliştirdiği demokratik, ekolojik, cinsiyet özgürlükçü paradigmasıyla sadece Kürt halkı için değil tüm Ortadoğu ve ilerici insanlık için umut olduğunu söyledi.

Etkinlikte Önder Apo'nun yaşamına dair slayt gösterisi sonrası, "Bê Serok Jiyan Nabe" ve "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Etkinlik, halaya durulması ardından sona erdi.