'Suriye halkı çözümün federasyon olduğunu gösterdi'

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, 1 Aralık'ta yapılan seçimler için kutlama mesajı yayımladı.

Kuzey Suriye Demokratik Federasyonu Yürütme Konseyi, bugün yaptığı yazılı açıklamada, 1 Aralık’taki yerel meclis seçimlerini kutladı.

Seçimlerin Suriye halklarına hayırlı olmasını dileyen Konsey, "Bu başarıyı bizim için onurlu bir yaşam yaratan kahraman şehitlerimize ve savaş cephelerindeki kahramanlara armağan ediyoruz" dedi.

Açıklamada, seçime katılan, seçim çalışmalarında yer alanlara ve yine güvenlik güçleri, Yüksek Seçim Komiserliği, sandık başındaki öğretmenler ile özgür basına da teşekkür edildi.

"Tüm Kuzey Suriye halkları, Suriye’nin birliğini güvenceye alacak Demokratik Federasyon sistemi inşasında bir blok daha örmüşlerdir" vurgusunun yapıldığı açıklamada, şunlar kaydedildi:

'ALTERNATİF SİSTEM OLUŞTURUYORUZ'

"Suriye devriminin amacı; özgür, eşit ve adil bir yaşamın yaşanacağı demokratik bir sistem inşasıydı. Özgür ve onurlu yaşamın yaşanacağı yeni bir sistemin inşası uğruna yüz binlerce Suriyeli yurttaş yaşamını yitirdi, milyonlarca kişi mağdur oldu.

Bizler, Kuzey Suriye’de, Suriye halklarının talep ve çağrılarına uygun şekilde krizin sonunu getirecek ve gerçek manada alternatif olacak siyasal bir sistemi oluşturuyoruz.

Halklarımız bu seçimle yalnızca yerel meclislerini seçmedi, ama aynı zamanda Suriye için çözüm yolu olarak federasyon sistemini tercih ettiğini herkese göstermiş oldu. Bu aynı zamanda tüm çözüm çabaları için de bir tutumdur.

'HASTALIKLARIMIZIN İLACI DA BİZDE!'

Bu seçimler, Suriye’nin yeni bir yönetim sistemi ve anayasaya ihtiyacı olduğunu göstermiştir. Elbette seçimler yoluyla tüm dünyaya Suriye halklarının çözüm gücü sahibi olduğu ve çözümün bir başka yerde değil Suriye’de olduğu gösterilmiştir. Bir kez daha ortaya çıkmıştır ki, kendi hastalıklarımızın ilacı da bizdedir.

Sonuç olarak Demokratik Federasyon yerel meclis seçimlerinin ortaya çıkardığı başarıyı kutluyor ve halkın güvenini alarak seçilen kişilerin görevlerini layıkıyla yerine getireceklerine olan inancımızı ve umudumuzu paylaşıyoruz.”