Stuttgart'ta Yüksekdağ ve Demirtaş'a özgürlük istendi

Stuttgart kentinde, HDP eş başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ için özgürlük istendi.

Almanya'nın Stuttgart kentinde Schlossplatz Meydanı'nda, HDP eş genel başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş'ın duruşmalarına dikkat çekmek ve dayanışma amacıyla miting düzenlendi. Mitingde Demirtaş ve Yüksekdağ'ın fotoğraflarının bulunduğu Almanca pankart ve dövizler taşındı.

'ALMANYA İLİŞKİLERİNİ KESMELİ'

HDK Stuttgart adına Necati Abay, katılımcıları selamlayarak başladığı açılış konuşmasında, Yüksekdağ ve Demirtaş'ın Türkiye halklarının önderlerinden olduğunu belirtti.

Ardından HDK Stuttgart Eş Sözcüsü Aynur Karakaya, kitleye Almanca olarak hitap etti. Karakaya, Demirtaş ve Yüksekdağ şahsında onurlarına sahip çıktıklarını söyledi.

Karakaya, Alman devletinin, Başbakan Angela Merkel'in diktatör Tayyip Erdoğan ile tüm zorbalıklara rağmen ekonomik, siyasi, askeri ilişkilerini sürdürdüğünü, bu ilişkilerin sonlandırılması gerektiğini kaydetti.

Karakaya, Yüksekdağ, Demirtaş, milletvekilleri, gazeteciler ve tüm siyasi tutsaklara özgürlük istedi.

Almanların ilgiyle karşıladığı miting, Almanca olarak "Yaşasın Enternasyonal Dayanışma", "Yüksekdağ'a Özgürlük”, “Demirtaş'a Özgürlük, "Tutsaklara Özgürlük" sloganlarıyla ve alkışlarla sonlandı.