Stuttgart’ta Türkiye’de siyasal süreç konulu panel

Almanya’nın Stuttgart kentinde dün akşam YXK ve JXK Türkiye’de siyasal süreç konulu bir panel düzenledi.

Die Linke Milletvekili Gökay Akbulut, KCDK-E Eş Başkanı Yüktsel Koç, HDP Van Milletvekili Tuğba Hezer, MdB üyesi Heike Hänsel ve JXK üyelerinden Berfin Can’ın panelist olarak katıldığı panelde Türkiye’deki gelişmeler masaya yatırıldı.

Almanya’nın Stuttgart kentinde Birleşik Öğrenciler Birliği (YXK) ve Kürdistanlı Kadın Öğrenciler Birliği’nin (JXK) düzenlediği panele onlarca kişi katıldı.

Lilo-Hermann Hause’da yapılan panelin açılış konuşmasını JXK aktivisti Berfin Can yaptı.

HDP’li vekil Tuğba Hezer “Biz HDP olarak tüm etniklere, dinlere, ırklara saygılı olduğumuz için AKP’nin tek tip politikasının hedefi çok renkli olan HDP oldu” diye konuştu.

MdB üyesi Heike Hänsel Alman ve Türk devletinin işbirlikçi politikalarını değerlendirdi.

Alman devletinin politikasının skandal olduğunu söyleyen Hänsel şunları belirtti: “Alman devleti Türk devletine para akıtıyor. Şimdi de gelecek 5 yılda 6 milyar Euro Türkiye’ye vereceğini açıklıyor. Bu parasal ilişki aynı zamanda Kürt düşmanlığını da beraberinde getiriyor. Daha önce Alman devletinin bu yaklaşımları söz konusuydu. Şimdi ise daha da derinleşeceği ve ‘terör’ adı altında Kürtlere daha fazla baskı yapacağını söylüyor.”

Die Linke Milletvekili Gökay Akbulut Alman devletinin çelişkili politikalarına cevap dikkat çekerek, “Şu an DAIŞ çetelerine karşı savaşan tek güç vardır. O da YPG ve YPJ’dir. Alman devleti bayrakları yasaklayarak aslında DAİŞ’e karşı değil, YPG ve YPJ karşı savaşıyor” dedi.

Panel konuşmalar ve soru cevap ile devam etti.